Ανδρέας Παπαδόπουλος
Ανδρέας Παπαδόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
kriti
Οικονομία

TUI: Ισπανία, Τουρκία και Ελλάδα στην κορυφή της ζήτησης - Προβλέπει σεζόν ρεκόρ για την Κρήτη

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει ισχυρή ζήτηση», τονίζει ο επικεφαλής της Tui Γερμανίας

Ομαλή θα είναι η φετινή τουριστική κίνηση , διαβεβαιώνει ο τουριστικός Όμιλος Tui, ενώ ταυτόχρονα εκτιμά ότι η φετινή κίνηση θα πλησιάσει το επίπεδο του 2019.

Μάλιστα, σεζόν-ρεκόρ αναμένει η εταιρεία για την Κρήτη.

«Παρ' όλες τις προκλήσεις, λόγω ελλείψεων σε προσωπικό, οι διακοπές θα κυλήσουν για τη συντριπτική πλειοψηφία ομαλά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Tui Γερμανίας, Στέφαν Μπάουμερτ και ανέφερε ότι η Tuifly δεν σχεδιάζει καμία ακύρωση πτήσης, σε αντίθεση με τη Lufthansa και άλλες αεροπορικές εταιρίες.

«Το πτητικό πρόγραμμά μας θα παραμείνει σε ισχύ, όπως και ο σχεδιασμός για επιπλέον εφεδρικά αεροσκάφη στις περιόδους αιχμής», πρόσθεσε ο κ. Μπάουμερτ, εκτιμώντας ότι τελικά «θα πλησιάσουμε τους αριθμούς του 2019».

Ακόμα, διευκρίνισε ότι η Tui ακόμη δεν έχει συνυπολογίσει τις γενικότερες αυξήσεις στις τιμές των πακέτων της, επειδή τα περισσότερα συμβόλαιά της έχουν κλείσει πριν από πολύ καιρό.

«Αν, ωστόσο, αυτές οι αυξήσεις συνεχιστούν και τα υπάρχοντα πακέτα εξαντληθούν, η τιμολόγηση θα πρέπει στο εξής να βασίζεται στις τρέχουσες τιμές», σημείωσε και έκανε λόγο για ανατιμήσεις της τάξης του 10%.

Ακόμα, ο επικεφαλής του γερμανικού τμήματος της Tui σημείωσε ότι οι κλασικοί προορισμοί, όπως η Ισπανία, η Τουρκία και η Ελλάδα, παραμένουν στην κορυφή της ζήτησης, ενώ ισχυρή άνοδο σημειώνουν η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Αίγυπτος.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει ισχυρή ζήτηση. Ειδικά για την Κρήτη, προβλέπεται σεζόν-ρεκόρ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάουμερτ.