Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για το επίδομα βενζίνης, fuel pass 2. Ήδη ο αριθμός των δικαιούχων που έχει υποβάλει σχετική αίτηση στην ειδική πλατφόρμα vouchers.gov.gr έχει υπερβεί το 1 εκατομμύριο. Σύσσωμοι αναμένουν να δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους στην τράπεζα ή στην ψηφιακή τους κάρτα.

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά δεκαπέντε (15) ευρώ. Εάν ο δικαιούχος δεν επιθυμεί την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, με τη χρήση έξυπνου κινητού, οφείλει να συμπληρώσει τον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα γίνει η πίστωση του ποσού. Η υποβολή αιτήσεων λήγει την 1/9/2022.

Η πίστωση της ενίσχυσης είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό γίνεται εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του.

Προβλήματα στη σύνδεση

Πολλοί είναι οι χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη σύνδεσή τους στη σχετική πλατφόρμα και συνεπώς, αδύνατου να υποβάλουν αίτηση. Ο λόγος δεν είναι άλλος από κάποια antivirus τα οποία εμποδίζουν την είσοδο στην εφαρμογή, λόγω εσφαλμένων αξιολογήσεων (false positives) για την εν λόγω εφαρμογή αλλά και για άλλα URLs (ακόμη και τραπεζών, στο παρελθόν). Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστεί να προσθέσετε μία εξαίρεση (exception) για το api.vouchers.gov.gr μέσα από τις ρυθμίσεις του antivirus σας.

Για παράδειγμα ένα από τα πιο συνηθισμένα «antivirus» είναι το Avasta και χρειάζεται κανείς να ακολουθήσει τα κάτωθι βήματα ώστε να επιτευχθεί η είσοδός του στην εφαρμογή.
  1. Ανοίγουμε το Avast Antivirus και επισκεπτόμαστε το Μενού πάνω δεξιά στο παράθυρο του Avast
  2. Πατάμε στις ρυθμίσεις
  3. Επιλέγουμε τις γενικές ρυθμίσεις από τη στήλη αριστερά
  4. Στις Εξαιρέσεις πατάμε Προσθήκη Εξαίρεσης
  5. Στην επόμενη οθόνη γράφουμε το URL api.vouchers.gov.gr και πατάμε Προσθήκη Εξαίρεσης