Μια σημαντική είδηση αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του «The Second Metropolitan Summit» του Economist και του powergame.gr, η γγ του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου για το διπλωματικό πόκερ που παίζεται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες αναφορικά με την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο.

Όπως είπε η κα Σδούκου, «σήμερα δεν θα επιτευχθεί συμφωνία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο από τη Ρωσία».

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων ΥΠΕΝ έκανε λόγο για την ανάγκη εφαρμογής ενός «ολοκληρωμένου και συνεκτικού σχεδίου», προκειμένου να στηριχθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

IMG-4527

«Σήμερα, το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ καλείται να λάβει αποφάσεις για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απέναντι σε μία πρωτοφανή ενεργειακή κρίση που πλήττει την Ευρώπη. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είτε θα καταφέρουμε να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, είτε θα παραδοθούμε στις επιδιώξεις και τους εκβιασμούς αυταρχικών ηγετών. Η Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Τα Παραπολιτικά είναι χορηγός επικοινωνίας του «The Thessaloniki Metropolitan Summit»