Οι ανατιμήσεις στα καύσιμα φαίνεται ότι επανήλθαν και μάλιστα δριμύτερες, μετά από μία περίοδο σχετικής αποκλιμάκωσης.

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως η τιμή στην αρχή να είναι εφάμιλλη ή κοντά σε αυτή που είχε κλείσει η χρονιά και ήταν στα επίπεδα του 1,60 ευρώ το λίτρο.

Παράλληλα στην χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, σημειώθηκε σημαντική άνοδος της τάξεως του 36,01% με αποτέλεσμα να αγγίξει τα 379,26 ευρώ η μεγαβατώρα, μετά από ένα διάστημα χαμηλών πτήσεων που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει κάτω από τα 300 ευρώ για πέντε συνεχείς ημέρες.

Υποχώρησε

Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο, σε διεθνές επίπεδα, υποχώρησε κατά 2,33% στα 95,6 δολάρια το βαρέλι, αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα, κατά περίπου 13 δολάρια υψηλότερα από ότι είχε δύο εβδομάδες πριν.

Στην Αττική το diesel κίνησης κυμαίνεται στα 2,050 ευρώ το λίτρο, ενώ στην επαρχία η επικρατούσα τιμή αγγίζει ή και υπερβαίνει τα 2,1 ευρώ. Η τιμή της βενζίνης ξεπέρασε και αυτή τα 2 ευρώ το λίτρο.

Στα 2,024 ευρώ

Με βάση τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών που αναφέρονται στην προχθεσινή ημέρα, η μέση τιμή για το diesel κίνησης ήταν στα 2,024 ευρώ το λίτρο, την ώρα που η μέση τιμή για την βενζίνη ήταν στα 2,010 ευρώ το λίτρο. Μία εβδομάδα πριν η μέση τιμή για το πετρέλαιο ήταν στα 1,858 ευρώ το λίτρο, αύξηση δηλαδή της τάξεως των 17 λεπτών το λίτρο, ενώ την ίδια περίοδο η μέση τιμή για την βενζίνη των 95 οκτανίων ήταν στις 2 Οκτωβρίου στα 1,978 ευρώ το λίτρο και χθες ήταν στα 2,010 ευρώ, αύξηση περίπου 3 λεπτών.