Με τη δυναμική παρουσία της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και περισσότερων των 400 στελεχών του τουριστικού κλάδου από 20 χώρες, εκ των οποίων πάνω από 70 παγκοσμίως ενεργοί επενδυτές και 50 ανώτατα στελέχη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Resort & Residential Hospitality Forum (R&R) το οποίο έλαβε χώρα στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, στις 17-19 Οκτωβρίου 2022.

 Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Enterprise Greece, ενώ υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο R&R, που ήταν μέχρι σήμερα γνωστό ως Mediterranean Resort & Hotel Forum (MR&H), διοργανώνεται από την Questex, ως μέρος μιας σειράς επενδυτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ και είναι αφιερωμένο σε επενδύσεις στον κλάδο των τουριστικών κυρίως ακινήτων και στην ανάπτυξη και λειτουργία σύνθετων τουριστικών θερέτρων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Εφέτος -όπως και τις προηγούμενες χρονιές- πλήθος επενδυτών, κατασκευαστών, ξενοδόχων, διεθνών αλυσίδων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο, συμμετείχαν για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα.

 O διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Μαρίνος Γιαννόπουλος, συμμετείχε σε επενδυτικό πάνελ και αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή δυναμική της Ελλάδας στον τουρισμό, τις τελευταίες διακρίσεις της χώρας, αλλά και τις προφανείς επενδυτικές ευκαιρίες στον, τόσο σημαντικό για την εθνική οικονομία, κλάδο. Επίσης, αναφέρθηκε στα νέα έργα τα οποία έχουν ήδη υλοποιηθεί ή βρίσκονται στο στάδιο του προγραμματισμού, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ελκυστικό επενδυτικό και φορολογικό πλαίσιο, το οποίο ευνοεί την προσέλκυση επενδύσεων και ανθρώπινου δυναμικού, με τη μορφή κινήτρων.

 Το πάνελ παρακολούθησαν περισσότεροι από 60 επενδυτές, στελέχη επενδυτικών funds, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών αλυσίδων, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές δυνατότητες που παρουσιάζει η Ελλάδα.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, τα στελέχη της Enterprise Greece πραγματοποίησαν 35 κατ' ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών από την Ισπανία, την Γαλλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, στις οποίες παρουσιάστηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα στους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων, αλλά και οι υπηρεσίες matchmaking που προσφέρει ο οργανισμός, μεταξύ ξένων και ελληνικών εταιρειών.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ