Η αγορά μπαίνει και επίσημα σε εορταστικούς ρυθμούς, προκειμένου να δοθεί μια «ανάσα» στους καταναλωτές, καθώς οι ανατιμήσεις σε σειρά βασικών αγαθών και υπηρεσιών και το περιορισμένο διαθέσιμο εισόδημα θα περιορίσουν σημαντικά τη χριστουγεννιάτικη δαπάνη.

Ειδικότερα, από την Τετάρτη 14/12 και έως τις 11/1/2023, οι επιχειρήσεις θα πουλάνε παιδικά παιχνίδια με 10 κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνονται στο «καλάθι του Αϊ-Βασίλη». Στα παιχνίδια περιλαμβάνονται: επιτραπέζια παζλ, παιχνίδια κούκλες και άλλα αξεσουάρ, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών με τουβλάκια, αθλητικά παιχνίδια, μπάλες κ.λπ., λούτρινα παιχνίδια, μουσικά παιχνίδια, τηλεκατευθυνόμενα και ηλεκτρικά παιχνίδια.

Το «εορταστικό τραπέζι»

Αναφορικά με το σούπερ μάρκετ,  το «καλάθι του νοικοκυριού» μετατρέπεται από αύριο, Τετάρτη, μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου σε «εορταστικό καλάθι» με επιπλέον επιλογές στις κατηγορίες γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι ή βασιλόπιτα και σοκολάτες.

«Τα μηνύματα που παίρνουμε από τους καταναλωτές μάς δείχνουν ότι περιμένουν αυτή την περίοδο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Αντώνης Μακρής, και συμπληρώνει: «Από την πλευρά τους, οι εμπορικές επιχειρήσεις περιμένουν τους καταναλωτές με πάρα πολύ καλές τιμές στα προϊόντα και πολύ καλή εξυπηρέτηση, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας στην γκρίζα καθημερινότητα, η οποία λόγω των γεγονότων δεν είναι η καλύτερη δυνατή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την εορταστική περίοδο ο εμπορικός κόσμος προσδοκά μια τονωτική ένεση ρευστότητας, καθώς ο Δεκέμβριος αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους κρισιμότερους μήνες για τα ταμεία των επιχειρήσεων, με το ένα τέταρτο του ετήσιου τζίρου των καταστημάτων να επιτυγχάνεται στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.