Συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επενδύσεις για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου του ο όμιλος Μήτση, ο οποίος έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στην Ελλάδα.

Μετά την πρόσφατη ανάληψη της διαχείρισης 5άστερης ξενοδοχειακής μονάδας στη Σιθωνία Χαλκιδικής, την απόκτηση της έκτασης του Golf – Βόρειο Αφάντου Ρόδου και την κατάθεση της μοναδικής προσφοράς στο ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του ακινήτου «Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων», η Mitsis Hotels προχώρησε και στην εκμίσθωση του ακινήτου-φιλέτου του ΕΦΚΑ στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Χαριλάου Τρικούπη, δίπλα στο Ρεξ. Συγκεκριμένα, το ακίνητο κατακυρώθηκε στη Mitsis Hotels έναντι μηνιαίου μισθώματος 70.000 ευρώ, με διάρκεια σύμβασης τα 35 χρόνια και δυνατότητα παράτασης επιπλέον 10 ετών. Σκοπός είναι το κτίριο να λειτουργήσει ως ξενοδοχειακή μονάδα τουλάχιστον τεσσάρων αστέρων. Οι επενδύσεις που κρίνει ο ΕΦΚΑ ότι πρέπει να γίνουν υπολογίζονται σε 15,2 εκατ. ευρώ, ώστε το ακίνητο να ανακαινιστεί και να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο πόλης. Στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχουν καταστήματα καθώς και ο κινηματογράφος Ιντεάλ, ο οποίος -σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας- θα διατηρηθεί.


Ο Όμιλος Μήτση είχε άλλωστε εκφράσει το ενδιαφέρον να επεκταθεί περαιτέρω στην Αθήνα με μια ακόμα μονάδα, επιπλέον του Sofitel που διαθέτει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ
Στο πλαίσιο του πρόσφατου Delphi Economic Forum VII, η Χριστίνα Μήτση, πρόεδρος των Mitsis Hotels, έκανε λόγο για ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ από την ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα ως το 2027.


Μεταξύ των επενδύσεων περιλαμβάνεται και ένα ξενοδοχείο στις παλιές αποθήκες του Μεταξά στον Πειραιά, το οποίο ο όμιλος Μήτση απέκτησε στις αρχές του έτους. Στο συγκεκριμένο ακίνητο πρόκειται να δημιουργηθεί μία νέα ξενοδοχειακή εγκατάσταση 110 δωματίων.

Στη Ρόδο, στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Μήτση εισήλθε και επισήμως η επένδυση του Golf – Βόρειο Αφάντου, μετά τη σχετική συμφωνία που είχε προαναγγελθεί με τον όμιλο Αγγελιάδη από τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με το business plan του ομίλου Μήτση για την επένδυση, περιλαμβάνονται 3 ξενοδοχεία, δύο πέντε αστέρων (480 και 100 δωματίων αντίστοιχα) και ενός τεσσάρων αστέρων (με 120 δωμάτια), πλήρη αναβάθμιση του golf, μαρίνα, αλλά και οικιστική ανάπτυξη με κατοικίες. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται αρχικά να ξεπεράσει τα 225 εκατ. ευρώ και μεσοπρόθεσμα να αγγίξει τα 400 εκατ. ευρώ.


Επιπλέον απέκτησε και ανακατασκεύασε το ιστορικό ξενοδοχείο Grand Hotel στο κέντρο της Ρόδου με συνολικό ύψος επένδυσης 50,1 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Μήτση έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει και μία ακόμα επένδυση στη Μύκονο, σε έκταση 150 στρεμμάτων, με την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 225 δωματίων, βιλών αλλά και μαρίνας.

Στη Χαλκιδική, ο Όμιλος προχώρησε σε 20ετή Συμφωνία Διαχείρισης Ακινήτου με την εταιρεία Happy Holidays Α.Ε. όπου θα δημιουργηθεί νέο πολυτελές ξενοδοχειακό θέρετρο 5 αστέρων, στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας, στη Σάρτη. Θα δημιουργηθεί ένα boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 52 δωματίων και ένα All-Suites Hotel 5 αστέρων, δυναμικότητας 98 δωματίων, καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών δυναμικότητας 20 θέσεων, κέντρο θαλασσοθεραπείας & spa, συνεδριακό κέντρο 150 ατόμων, εστιατόρια, καταστήματα και πολλές ακόμα συμπληρωματικές εγκαταστάσεις.

Επίσης ο όμιλος προχώρησε νωρίτερα φέτος στην εξαγορά δύο ξενοδοχείων από την αλυσίδα Aldemar στην Κρήτη, του Aldemar Royal Mare και του Aldemar Cretan Village.

Η ανάπτυξη της Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων
Η ναυαρχίδα της Mitsis Hotel, το Γαλήνη, βρίσκεται στα Καμμένα Βούρλα, και η λήξη της σύμβασης εκμίσθωσής του και η ταυτόχρονη προκήρυξη του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της ευρύτερης έκτασης, έκανε αυτονόητη την κατάθεση προσφοράς από τον όμιλο. Τόσο αυτονόητη που κανείς άλλος δε διεκδίκησε την έκταση 475 στρεμμάτων «Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων», η οποία περιλαμβάνει τις εν λειτουργία εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης», τα χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον» και το υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός», που είναι εγκαταλελειμμένα. Εντός της έκτασης βρίσκεται η ιαματική πηγή «Γεωργαλά» που έχει αναγνωρισθεί από τον Απρίλιο του 2020.