Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά)
Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά) Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
plousioi
Οικονομία

Ποιες είναι οι πιο κοινές συνήθειες των εκατομμυριούχων - Οι τέσσερις τύποι πλουσίων

Οι τρεις πιο κοινές συνήθειες των εκατομμυριούχων που μπορεί ο καθένας να υιοθετήσει

Ο Τομ Κόρλεϊ, οικονομικός σχεδιαστής και συγγραφέας, προσπάθησε να κατατάξει τους πλούσιους ανθρώπους σε κατηγορίες. Για να το πετύχει αυτό, μίλησε με 225 εκατομμυριούχους παγκοσμίως, θέλοντας να μάθει τις πιο συχνές συνήθειες τους, οι οποίες αποτελούν και μέρος τις επιτυχίας τους.

Ποιοι είναι τελικά οι τέσσερις τύποι πλουσίων

Σύμφωνα με το powergame.gr και την Πηνελόπη Μαρκάκη, η έρευνά του με τίτλο «Rich Habits», την οποία μοιράστηκε στο CNBC, ο Τομ Κόρλεϊ καταλήγει σε τέσσερις τύπους πλουσίων:

Οι Αποταμιευτές – Επενδυτές: Όποια και αν είναι η εργασία τους, έχουν κάνει την αποταμίευση και την επένδυση μέρος της καθημερινότητάς τους. Σκέφτονται συνεχώς έξυπνους τρόπους για να αυξήσουν τον πλούτο τους, με όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο. Κι αυτό επειδή δεν βιάζονται να σκορπίσουν τα πλούτη τους σε νέες επενδύσεις, αλλά αποταμιεύουν σημαντικά ποσά πριν προβούν σε οποιοδήποτε νέο άνοιγμα

Οι «Αναρριχητές» της εταιρικής ιεραρχίας: Εργάζονται για μεγάλες εταιρείες, με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης και αφιερώνουν όλον τον χρόνο και την ενέργειά τους στην αναρρίχηση της εταιρικής ιεραρχίας, έως ότου φτάσουν σε ανώτερη εκτελεστική θέση – με εξαιρετικά υψηλό μισθό .

Οι Βιρτουόζοι: Είναι από τους καλύτερους σε αυτό που κάνουν και αμείβονται με υψηλό κόστος για τις γνώσεις και την εξειδίκευσή τους. Εξειδικευμένες σπουδές και πτυχία που ενισχύουν το κύρος τους είναι μια προϋπόθεση για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Οι Ονειροπόλοι: Τα άτομα αυτής της ομάδας κυνηγούν ένα όνειρο, όπως να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, να γίνουν επιτυχημένοι ηθοποιοί, μουσικοί, συγγραφείς ή καλλιτέχνες. Οι ονειροπόλοι αγαπούν αυτό που κάνουν για να ζήσουν και το πάθος τους φαίνεται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ο τύπος αυτός είναι και ο πιο ριψοκίνδυνος, αφού η επιδίωξη ενός ονείρου, ή ενός καλλιτεχνικού πάθους, δεν καταλήγουν πάντα σε επιτυχία και κατά συνέπεια στην απόκτηση πλούτου.

«Το 88% των εκατομμυριούχων από τους οποίους πήρα συνέντευξη είπαν ότι η αποταμίευση ήταν κρίσιμη για τη μακροπρόθεσμη οικονομική τους επιτυχία», τόνισε ο Τομ Κόρλεϊ και συνέχισε: «Ο μέσος εκατομμυριούχος χρειάζεται από 12 έως 32 χρόνια για να συγκεντρώσει μια καθαρή αξία από 3 έως 7 εκατομμύρια δολάρια».

Ποιες είναι οι πιο κοινές συνήθειες των εκατομμυριούχων;

Έπειτα από αμέτρητες συνεντεύξεις, ο συγγραφέας κατέληξε στις τρεις πιο κοινές συνήθειες των εκατομμυριούχων που μπορεί ο καθένας να υιοθετήσει:

Εξοικονομούσαν το 20% του μισθού τους

Κάθε Αποταμιευτής-Επενδυτής στη μελέτη εξοικονομούσε σταθερά το 20% ή περισσότερο του μισθού του, ανελλιπώς κάθε μήνα.

Πολλοί το κατάφεραν αυτοματοποιώντας την κράτηση ενός σταθερού ποσοστού, το οποίο θα πήγαινε είτε σε λογαριασμούς συνταξιοδότησης, είτε σε ξεχωριστό λογαριασμό ταμιευτηρίου.

Επένδυαν τακτικά ένα μέρος των αποταμιεύσεων

Οι Αποταμιευτές επένδυαν με συνέπεια τις αποταμιεύσεις τους, ωστόσο στις αρχές το κέρδος τους δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Σε βάθος 10ετίας, άρχισαν να συσσωρεύουν σημαντικό πλούτο, ενώ προς τα τελευταία χρόνια της επαγγελματικής τους πορείας, ο πλούτος τους αυξήθηκε κατά μέσο όρο στα 3,3 εκατομμύρια δολάρια.

Οι εκατομμυριούχοι που κυνήγησαν το όνειρό τους δεν είχαν τη δυνατότητα να επενδύσουν τις οικονομίες τους, ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια αυτής της επιδίωξης. Όσες αποταμιεύσεις έκαναν χρησιμοποιήθηκαν ως κεφάλαιο κίνησης για να χρηματοδοτήσουν το ξεκίνημά τους.

Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι αμέσως μόλις άρχισαν να βλέπουν έσοδα, στράφηκαν κι εκείνοι στις επενδύσεις.

Ήταν εξαιρετικά φειδωλοί

Ένας από τους κοινούς παρονομαστές και για τους τέσσερις τύπους εκατομμυριούχων στη μελέτη ήταν η λιτότητα, η οποία ξεκίνησε από τη στιγμή που έλαβαν τον πρώτο τους μισθό.

Το να είσαι φειδωλός απαιτεί τρία πράγματα:

  • Επίγνωση: Να γνωρίζετε πώς ξοδεύετε τα χρήματά σας.
  • Εστίαση στην ποιότητα: Ξοδέψτε τα χρήματά σας σε ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες.
  • Έρευνα για ευκαιρίες: Κάντε έξυπνες αγορές και αναζητήστε ευκαιρίες, ξοδεύοντας το λιγότερο δυνατό χρηματικό ποσό.