«Έχουμε περάσει τον μισό χειμώνα. Η κατανάλωση των καυσίμων ήταν τελικά μικρότερη από αυτή που είχαν προϋπολογίσει όλες οι χώρες. Όλες οι αποθήκες καυσίμων στις ευρωπαϊκές χώρες είναι γεμάτες και δεν υπάρχει εκβιασμός από τις αγορές», ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι οι τιμές το επόμενο διάστημα θα υποχωρήσουν.

Για το ενδεχόμενο διάθεσης νέου Fuel Pass, ο υπουργός απάντησε ότι «αυτήν την στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Οι τιμές στα καύσιμα αυτήν την στιγμή παραμένουν πολύ χαμηλότερες».

Ακόμα, επισήμανε ότι η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι χαμηλότερη τώρα από όταν ξεκίνησε η διάθεσή του.

«Αυτήν την στιγμή η γενική εικόνα των διεθνών αγορών δεν είναι εικόνα πανικού», πρόσθεσε ο υπουργός, γεγονός στο οποίο βοήθησε, όπως είπε, ο σχετικά ήπιος χειμώνας στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή για την ενεργειακή ακρίβεια, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες και να μειώσει τον ΦΠΑ.