Αδικαιολόγητες αυξήσεις έως και 5 ευρώ στις τιμές των κρεατικών και των πουλερικών ενόψει της Τσικνοπέμπτης (16/2) καταγράφονται σε σχέση με την Πρωτοχρονιά. Στη Βαρβάκειο το κιλό τα παϊδάκια πωλούνται έως και 17 ευρώ, όταν τον Δεκέμβριο δεν είχαν παραπάνω από 12-13 ευρώ το κιλό. Οι εκπρόσωποι των καταναλωτικών οργανώσεων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας ότι πέραν της αισχροκέρδειας υπάρχει και μεγάλη ποιοτική υποβάθμιση.

Οι τιμές στα κυριότερα είδη, όπως προκύπτει από το σημερινό ρεπορτάζ του parapolitika.gr, διαμορφώνονται ως εξής: η πανσέτα το κιλό στα 4,50 ευρώ. Το ολόκληρο κατσικάκι και το αρνί πωλείται στα 11,90 ευρώ. Το κεφαλάκι στοιχίζει 1 ευρώ, η συκωταριά 5,90 ευρώ, το αρνί σπάλα 10 ευρώ και το αρνί μπούτι 12 ευρώ. Τα λουκάνικα Καρδίτσας και Τρικάλων από 6,90 ευρώ πήγαν στα 7,50 ευρώ. Το χοιρινό καλαμάκι από 5,90 έως 6,90 το κιλό και το καλαμάκι κοτόπουλο στα 6,50 από τα 6 ευρώ.

Όσον αφορά τη μαζική εστίαση φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω και της μεγάλης ακρίβειας σε βασικά συστατικά υλικά όπως το λάδι, το ηλιέλαιο, το τυρί και τα κηπευτικά. 

«Είναι προτιμότερο να μη φάμε παρά να κινδυνέψουμε», σημειώνουν οι φορείς της αγοράς, καλώντας τον κόσμο να αποφύγει τις παραγγελίες εξ αποστάσεως (delivery) και την έξοδο σε εστιατόρια που δεν γνωρίζουν.