Όταν πριν από ένα έτος, το κρατικό fund της Σιγκαπούρης GIC ανακοίνωνε την είσοδό του στον Όμιλο Sani/Ikos, με ρόλο βασικού μετόχου και με αναπτυξιακό πλάνο ύψους 900 εκατ. ευρώ,  η ξενοδοχειακή αγορά μιλούσε για ένα από τα ισχυρότερα  επενδυτικά παραδείγματα.

 Διότι, η κίνηση εκείνη μαρτυρούσε ένα deal 2,3 δισ. ευρώ, κατά το οποίο οι μέχρι τότε μέτοχοι του ομίλου (Ηermes GPE, Oaktree Capital Management L.P., Goldman Sachs Asset Management, κ.α.) μεταβίβαζαν το μερίδιο τους στο νέο διεθνή θεσμικό επενδυτή GIC.

 Σύμφωνα με πηγή του parapolitika.gr εκείνο που είχε κάνει τους μετόχους να πουν το μεγάλο ναι της επένδυσης στον Ομιλο Sani/Ikos ήταν η άριστη ποιότητα και η καλά «δεμένη» σύσταση στο management των αδελφών Ανδρεάδη: του Ανδρέα Ανδρεάδη στην ηγεσία του ομίλου και διαχείρισης των ξενοδοχείων και του Σταύρου Ανδρεάδη στο στο κομμάτι του development.

 Πριν από ένα εικοσιτετράωρο, την Τετάρτη 17 Μαΐου, αυτή η «συνταγή» επιβεβαιώθηκε από το 24ο Διεθνές Βραβείο «International Hospitality Investment Forum (ΙΗIF) Lifetime Achievement» με το οποίο τιμήθηκαν οι κκ. Σταύρος Ανδρεάδης και Ανδρέας Ανδρεάδης.

 Η φετινή διοργάνωση έλαβε χώρα στο Βερολίνο και όπως επισημαίνουν στελέχη του ομίλου δείχνει τη σημαντική συνεισφορά των αδελφών Ανδρεάδη στην επαναφορά της πολυτελούς φιλοξενίας και της κερδοφόρας επενδυτικής της διάστης, αφού είναι και η πρώτη φορά που Ελληνες ξενοδόχοι κερδίζουν το Βραβείο IHIF Lifetime Achievement.

 Προηγούμενοι νικητές υπήρξαν πρωταγωνιστικές προσωπικότητες του κλάδου όπως ο David Kong, πρώην CEO της Best Western Hotels & Resorts, ο Sol Kerzner, ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Kerzner International Holdings Limited, ο Bill Marriott, επίτιμος πρόεδρος της Marriott International και ο Isadore Sharp, ιδρυτής και πρόεδρος των Four Seasons.

 Ως γνωστόν, το βραβείο «ΙΗIF » απονέμεται σε ηγέτες που ανατρέπουν τα δεδομένα στον κλάδο της φιλοξενίας με το έργο τους και αφήνουν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

 Ακόμη, η βράβευση αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση του καινοτόμου έργου στην ανάπτυξη και προώθηση του Sani/Ikos σε Ελλάδα και Μεσόγειο.

«Είναι μεγάλη μας τιμή να λαμβάνουμε το «IHIF Lifetime Achievement Award» και να στεκόμαστε δίπλα σε επιφανείς ηγέτες και πρωτοπόρους του κλάδου του τουρισμού» σχολίασαν σχετικά οι κκ. Σταύρος Ανδρεάδης και Ανδρέας Ανδρεάδης, παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο.


 «Από τη δημιουργία του Sani Resort πριν από πενήντα χρόνια και, στη συνέχεια, του πρωτοποριακού μοντέλου των Ikos Resorts, η οικογενειακή μας επιχείρηση επεκτάθηκε σε κορυφαίες παραθαλάσσιες τοποθεσίες της Μεσογείου, προσφέροντας στους επισκέπτες ξεχωριστές εμπειρίες και ποιοτική, ζεστή εξυπηρέτηση» πρόσθεσαν ενώ αναφέρθηκαν στην πολύτιμη υποστήριξη του Co-CEO και Co-Managing Partner του Ομίλου, Mathieu Guillemin καθώς και το  ρεκόρ επιδόσεων που οδήγησε το 2022 στη συμμαχία με την GIC.

 Από την πλευρά του ο Alexi Khajavi, Group President της Questex Travel and Hospitality, χαρακτήρισε εντυπωσιακό το  επίτευγμα των αδελφών Ανδρεάδη τονίζοντας πως η ανάπτυξη των brands Sani Resort & Ikos Resorts  θεωρούνται σε όλο τον κλάδο πρότυπα για την προσοχή στην λεπτομέρεια που επιδεικνύουν.

 Θυμίζουμε ότι η Sani ξεκίνησε ως κλασική οικογενειακή επιχείρηση στην Χαλκιδική τη δεκαετία του ’70. Με Πρόεδρο τον Σταύρο Ανδρεάδη και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Ανδρέα Ανδρεάδη, εξελίχθηκε στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο ξενοδοχειακό Όμιλο της Μεσογείου, με ιδιόκτητα all-inclusive θέρετρα πολυτελείας και ένα πρωτοποριακό μοντέλο καθετοποιημένης λειτουργίας ως owner, developer και operator ταυτόχρονα, για πρώτη φορά στον κόσμο.

  Το 2015, με ομάδα μετόχων και τον Mathieu Guillemin δημιουργήθηκε ο Όμιλος Sani/Ikos και με την υποστήριξη διεθνών επενδυτικών σχημάτων, οδήγησαν τον Όμιλο σε τετραπλασιασμό του μεγέθους και των περιουσιακών του στοιχείων μέσα σε επτά χρόνια.

 Σήμερα o Όμιλος αριθμεί 12 resorts που αποτελούν μονάδες-πρότυπα με σημαντικές υπεραξίες, ενώ για την επόμενη πενταετία, το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ξεπερνά τα 900 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων και την επέκταση του Ikos brand στη Μεσόγειο με δύο ακόμη πολυτελή all-inclusive θέρετρα. Μέσα από το πλάνο αυτό θα δημιουργηθούν πάνω από 2.900 νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή έως το 2025.

 

 

Who is Who:

 Ο Σταύρος Ανδρεάδης διαδραμάτισε ενεργό ρόλο σε συλλογικούς φορείς του Τομέα Φιλοξενίας και Τουρισμού, ενώ υπηρέτησε ως Πρόεδρος του ΣΕΤΕ- Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων - κοινωνικός εταίρος- για οκτώ συναπτά έτη (2001−2008).

 Το 2013, η Ernst & Young τον ανακήρυξε Έλληνα πρωτοπόρο επιχειρηματία της χρονιάς.

 Εχει διατελέσει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την περίοδο 2011-2017, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ, ενώ ήταν ο εμπνευστής της Marketing Greece και του INΣETE, δύο μη κερδοσκοπικών οργανισμών για την επίσημη προβολή της ελληνικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας με τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Ο Σταύρος Ανδρεάδης και ο Δρ. Ανδρέας Ανδρεάδης παραμένουν Επίτιμοι Πρόεδροι του ΣΕΤΕ.