Το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας στα νησιά παραμένει το κόστος διαμονής αλλά και τα μεταφορικά, με εισιτήρια και καταλύματα να έχουν πάρει «φωτιά», με αποτέλεσμα οι Έλληνες να δυσκολεύονται πολύ να κάνουν φέτος διακοπές.

Ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει ότι δύσκολα θα βρει κάποιος διαμονή σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό που να κοστίζει κάτω από 110 ευρώ την βραδιά, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό κατάλυμα με τιμή μικρότερη. Αυτές είναι οι τιμές που επικρατούν σε δημοφιλή νησιά όπως η Μήλος, η Σίφνος, η Φολέγανδρος, η Μύκονος ή η Σαντορίνη.

«Πήγαμε για τριήμερο αλλά μετανιώσαμε την ώρα και την στιγμή. Ένα 700αρι χαλαρά γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει αλλά και αν δεν τα έχεις δεν μπορείς πια να πατήσεις» λένε στην κάμερα του MEGA.

Τι γίνεται με την επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού

Την ίδια ώρα, η επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού φαίνεται ότι δεν είναι επαρκής με τις τιμές να παραμένουν για πολλούς ιδιαίτερα υψηλές.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα νησιά το μέγιστο ποσό, για τον Αύγουστο, της επιδότησης φτάνει για 5στερο ξενοδοχείο με πρωινό, τα 34,80 ευρώ, μόνο που τα 5στερα είναι ελάχιστα και τα περισσότερα είναι καταλύματα λίγων κλειδιών όπου η επιδότησή είναι το μέγιστο 30 ευρώ και αυτό για μόλις 6 βράδια στα νησιά, πλην των περιπτώσεων πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων περιοχών που προβλέπονται περισσότερες διανυκτερεύσεις.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: