Πολυτέλεια αποδεικνύεται πως είναι μια βουτιά σε οργανωμένη παραλία της Αττικής, αφού οι ξαπλώστρες μοιάζουν με «χρυσό» σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο τηλεοπτικός σταθμός του Mega έκανε την σχετική αυτοψία και συγκρίνει τις τιμές σε δημοφιλείς ακτές της Αττικής.

«Χρυσό» το μπάνιο για τους Αθηναίους

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, πλέον ένα μπάνιο σε οργανωμένη παραλίας της Αττικής μπορεί να φτάσει ακόμα και 80€ το άτομο, κόστος απαγορευτικό για πολλές οικογένειες.

Στο Καβούρι, οι ξαπλώστρες για δύο άτομα τα Σαββατοκύριακα κοστίζουν 45€. Τα μικρά μπουκαλάκια νερό 3€, ο καφές 5,50€, ο χυμός 5€ και τα σάντουιτς 10€.

Άρα μία τετραμελής οικογένεια για δύο ομπρέλες, τέσσερα μπουκαλάκια νερό, δύο καφέδες, δύο χυμούς και τέσσερα σάντουιτς, θα δώσει 163€.

Στη Βούλα, το σετ ξαπλώστρας κυμαίνεται από 60 – 70€ συν 8,50€ η είσοδος το άτομο, άρα μία τετραμελής οικογένεια θα δώσει πάνω από 90€.

Στη Λίμνη Βουλιαγμένης, 90€ η ομπρέλα για δύο άτομα, άρα 180€ για μία τετραμελή οικογένεια.

Στο Πόρτο Ράφτη, η ομπρέλα για δύο άτομα φτάνει και τα 34€, άρα τέσσερα άτομα θα χρειαστεί να καταβάλλουν 68 ευρώ.

Στον Σχοινιά, το σετ ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες φθάνει τα 40 ευρώ.

Γεμάτες οι κοντινές παραλίες

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι παρά τις τσουχτερές τιμές στις ξαπλώστρες, όλες οι δημοφιλείς παραλίες της Αττικής είναι γεμάτες.

Οι Αθηναίοι δεν πτοούνται με τις υψηλές τιμές και προσπαθούν να περάσουν όσο πιο χαρούμενες και ξέγνοιαστες στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, κάνοντας αμέτρητες βουτιές και απολαμβάνοντας την δροσιά της θάλασσας.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega