Απολύτως θετικά είναι τα μηνύματα για την εισερχόμενη τουριστική κίνηση και τον Σεπτέμβριο, όπως προκύπτει από τη ζήτηση και τις κρατήσεις για τη φθινοπωρινή περίοδο, τόσο για νησιωτικούς προορισμούς όσο και για την Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, ο προγραμματισμός των αεροπορικών θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις για τον Σεπτέμβριο φτάνει σε 4.051.087, καταγράφοντας αύξηση κατά 7,3% σε σύγκριση με πέρσι. Το μερίδιο μάλιστα του τρέχοντος μήνα αγγίζει το 16,1%. Μάλιστα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είχαμε 4.700.000 προγραμματισμένες θέσεις από το εξωτερικό, με την άνοδο σε σύγκριση με πέρσι να φτάνει το 3,9% και το 3,4% αντίστοιχα.

Στο σκέλος των αγορών δεν καταγράφεται κάποια διαφοροποίηση, καθώς βασικές αγορές παραμένουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Ισραήλ, η Ελβετία, η Κύπρος, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Πολωνία και οι ΗΠΑ. Εντυπωσιακή είναι η διαφορά στις θέσεις από τους Ισραηλινούς τουρίστες, που σε επίπεδο έτους ανέρχεται στο 55%.

Παράλληλα, και στον κλάδο της φιλοξενίας καταγράφονται υψηλά επίπεδα πληρότητας και αυτό τον μήνα, ξεπερνώντας το 80% σε περιοχές όπως Κρήτη, Ζάκυνθος και Κως, ενώ και η Ρόδος έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Αναμένεται μάλιστα εκτεταμένη περίοδος υψηλής ζήτησης, με 30% περισσότερες διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο από πέρυσι. Ανάλογο είναι το σκηνικό των κρατήσεων για την Αθήνα.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή