Όταν πρόκειται για τις καλύτερες υπηρεσίες ροής μουσικής, η Apple Music και το Spotify έρχονται αμέσως στο μυαλό — κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι ηγούνται του ανταγωνισμού όσον αφορά τον αριθμό των συνδρομητών επί πληρωμή.

Το Spotify και η Apple Music έχουν πλούσιες και παρόμοιες μουσικές βιβλιοθήκες, αλλά η επιλογή της μίας από την άλλη δεν είναι απλή λόγω των διαφορών τους. Αν και δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής στη συζήτηση Apple Music εναντίον Spotify—είναι δύσκολο να πούμε ότι το Spotify είναι καλύτερο από το Apple Music ή το αντίστροφο.

Υπάρχει μεγάλη αλληλοεπικάλυψη μεταξύ αυτών των δύο βιβλιοθηκών, με τους περισσότερους σύγχρονους καλλιτέχνες να στοχεύουν να προβάλλουν τη μουσική τους και στις δύο πλατφόρμες ροής.

Ευτυχώς για σας μπορείτε να περιηγηθείτε και στις δύο βιβλιοθήκες χωρίς καν να εγγραφείτε για λογαριασμό χρησιμοποιώντας το web player της Apple Music και το web player Spotify . Απλώς ανοίξτε την υπηρεσία της επιλογής σας και χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης για να βρείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες.

Ας δούμε λοιπόν τι προσφέρει η κάθε μια.

Ποιότητα ήχου

Μία από τις σημαντικές διαφορές μεταξύ Spotify και Apple Music είναι η ποιότητα του ήχου. Η μέγιστη ποιότητα ροής ήχου του Spotify είναι 320 kbps.

Το Apple Music ξεπερνά το Spotify σε ποιότητα ροής, καθώς υποστηρίζει έως και 24-bit/192 kHz, καθιστώντας το μια από τις καλύτερες υπηρεσίες ροής μουσικής για ηχοφίλους. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι χρειάζεστε έναν μετατροπέα ψηφιακού σε αναλογικό (DAC) και ποιοτικά ενσύρματα ακουστικά ή ηχεία για την αναπαραγωγή ήχου υψηλής ανάλυσης Apple Music χωρίς απώλειες στο iPhone 14, το iPad ή τη συσκευή σας Android.

Η ποιότητα ροής και από τις δύο υπηρεσίες είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τους περιστασιακούς ακροατές μουσικής. Ωστόσο, εάν είστε κάποιος που ζει σε μια περιοχή με αναξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο, θα εκτιμήσετε τις επιλογές μεταβλητής ποιότητας ροής του Spotify για μια αδιάκοπη εμπειρία αναπαραγωγής. Εάν δεν θέλετε να ανησυχείτε για την αλλαγή της ποιότητας ροής για την αντιμετώπιση των περιορισμών δεδομένων, το Spotify επιτρέπει επίσης στους χρήστες Premium να κατεβάζουν και να αποθηκεύουν έως και 10.000 τραγούδια τη φορά σε έως και πέντε διαφορετικές συσκευές

Περιεχόμενο

Το Spotify έχει ποικίλο περιεχόμενο εκτός από έναν κατάλογο μουσικής με πάνω από 82 εκατομμύρια τραγούδια. Μπορείτε επίσης να ακούσετε podcast και ηχητικά βιβλία. Σε αντίθεση με το Spotify, η Apple Music εστιάζει κυρίως στη μουσική, με πάνω από 100 εκατομμύρια τραγούδια στην πλατφόρμα. Η βιβλιοθήκη περιεχομένου του περιλαμβάνει επίσης ραδιοφωνικούς σταθμούς ζωντανής μετάδοσης από όλο τον κόσμο στους οποίους μπορείτε να συντονιστείτε ανά πάσα στιγμή. Με αυτά τα λόγια, εάν θέλετε να ακούσετε ηχητικά βιβλία ή podcast, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα Apple Books ή τα Apple Podcast, αντίστοιχα.

Και οι δύο υπηρεσίες είναι διαθέσιμες σε iOS, macOS, iPadOS, Android και Windows. Μπορείτε επίσης να κάνετε ροή μέσω του ιστού και πολλών άλλων πλατφορμών. Ωστόσο, το Spotify έχει το πλεονέκτημα έναντι της Apple Music καθώς είναι διαθέσιμο σε περισσότερες πλατφόρμες, από Linux έως λειτουργικά συστήματα smart TV, κονσόλες παιχνιδιών, έξυπνα ηχεία και πολλά άλλα.

Αναζήτηση

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα αναζήτησης, η Apple Music ξεπέρασε το Spotify για αρκετό καιρό, επειδή διέθετε δυνατότητα αναζήτησης βάσει στίχων και το Spotify όχι. Πόσες φορές θελήσατε να ακούσετε ένα τραγούδι μόνο για να θυμάστε τους στίχους και όχι τον τίτλο; Ωστόσο, τώρα το Spotify έχει εφαρμόσει και αυτή τη δυνατότητα, επομένως ανεξάρτητα από την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να εγκαταλείψετε το Google και να πληκτρολογήσετε τους στίχους σας απευθείας στη γραμμή αναζήτησης της εφαρμογής. Στη συνέχεια, θα σας παρουσιαστεί το τραγούδι με ένα μικρό απόσπασμα που δείχνει τον στίχο που αναζητήσατε — μιλήστε για ευκολία.

Εικονικός βοηθός

Εάν χρησιμοποιείτε φωνητικό βοηθό στην καθημερινή σας ζωή, είτε μέσω smartphone είτε μέσω έξυπνου ηχείου , το Spotify σας καλύπτει. Η πλατφόρμα υποστηρίζεται από τους περισσότερους, αν όχι όλους τους φωνητικούς βοηθούς—συμπεριλαμβανομένου του Amazon Alexa , του Google Assistant και του Siri της Apple. Ναι, το διάβασες σωστά. Ακόμα και το Siri υποστηρίζει το Spotify. Λάβετε υπόψη ότι η ενσωμάτωση του φωνητικού βοηθού απαιτεί συνδρομή στο Spotify Premium.

Από την άλλη πλευρά, η Apple Music υστερεί αρκετά όσον αφορά τη λειτουργικότητα του φωνητικού βοηθού, με μόνο τη Siri να έχει πλήρη υποστήριξη για την πλατφόρμα. Αν δεν έχετε HomePod ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή με δυνατότητα Siri, μην περιμένετε να κάνετε ροή τις λίστες αναπαραγωγής της Apple Music χρησιμοποιώντας τον εικονικό βοηθό σας που δεν ανήκει στην Apple.

Λίστα αναπαραγωγής

Για αρχή, το Spotify σάς επιτρέπει να δημιουργείτε συλλογικές λίστες αναπαραγωγής, επιτρέποντας σε εσάς και τους φίλους σας να δημιουργήσετε την τέλεια λίστα αναπαραγωγής για μια Παρασκευή βράδυ ή μια βραδινή έξοδο Σαββάτου. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να μοιράζεστε γρήγορα τραγούδια και λίστες αναπαραγωγής μέσω των κωδικών Spotify, τα οποία μπορούν να δημιουργηθούν και να σαρωθούν μέσα στην ίδια την εφαρμογή.

Η Apple Music δεν υποστηρίζει ακόμη συλλογικές λίστες αναπαραγωγής, αλλά υποστηρίζει την κοινή χρήση λιστών αναπαραγωγής.

Το Spotify λειτουργεί επίσης σε smartwatches, όπως το Fitbit , μοντέλα Samsung όπως το Samsung Galaxy A53Samsung Galaxy S23 Ultra , Samsung Galaxy A34 5GSamsung Galaxy A54 5G , Google και Garmin. Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε εύκολα από το Spotify την αγαπημένη σας συσκευή και την ακούσετε στο mp3 players σας την ώρα τον προπονήσεών σας ή της βόλτα σας.

Το Apple Music, χωρίς έκπληξη, μπορεί να αναπαραχθεί σε συσκευές Apple όπως το Apple HomePod και το HomePod Mini, το Apple TV 4K και τα έξυπνα ρολόγια Apple.