Πάνω από το 1,5 ευρώ, έως 1,53 -με σημερινές τιμές- η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τον Οκτώβριο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές ιστορίες», με τον Γιάννη Αργυρό, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης.

Τόνισε πως από την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως ο Έλληνας δεν θα ζεσταθεί φέτος.

Ακόμα, σημείωσε πως συνεχείς είναι οι αυξήσεις στα καύσιμα, με τη μέση τιμή της
αμόλυβδης να ανέρχεται σε 2,035 και του πετρελαίου κίνησης στα 1,80.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Κιούση στα Παραπολιτικά 90,1

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, κος Μιχάλης Κιούσης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

«Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι 2,035 και το πετρέλαιο κίνησης έχει φτάσει το 1,80. Είναι ακριβές οι τιμές έχουν κάνει ένα ράλι ανόδου από τον Ιούνιο, από τότε που ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα και η Ρωσία κατά 500 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα, έχουμε συνεχείς αυξήσεις», ανέφερε αρχικά.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης, επισήμανε ότι «με τα σημερινά δεδομένα, αν ξεκίναγε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, θα ξεκίναγε πάνω από 1,50 - 1,53, το τι θα γίνει σε εικοσιπέντε μέρες κανείς δεν μπορεί να ξέρει και να υπολογίσει».

«Φέτος θα υπάρχει μόνο η επιδότηση στους δικαιούχους, θα είναι περίπου με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια με πέρυσι, διευρυμένη αλλά δεν θα είναι η επιδότηση στην αντλία που υπήρχε πέρυσι. Από εκεί πέρα με 100$ το βαρέλι και με την πρόβλεψη, με τα σημερινά δεδομένα, ότι θα ξεκινήσει 1,52-1,53 το πετρέλαιο θέρμανσης και χωρίς την έκπτωση καταλαβαίνετε ότι το πετρέλαιο θα είναι πολύ ακριβό. Θα είναι δυσανάλογα ακριβό για την αγοραστική μας δύναμη και δεν θα ζεσταθεί ο κόσμος όπως πέρυσι», τόνισε.