«Η διαβούλευση για το φορολογικό νομοσχέδιο δεν είναι προσχηματική, η κυβέρνηση βλέπει κάθε παράμετρό του και τη συζητά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.

«Πληρώνουμε τόκους για το μαξιλάρι του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.

«Είμαστε ανοικτοί για προτάσεις και αντιπροτάσεις από δικηγόρους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες και είτε αν μπορούμε να τις ενσωματώσουμε στο τρέχον νομοσχέδιο ή να τις καταθέσουμε σε μία νέα νομοθετική ρύθμιση», συμπλήρωσε.

Επίσης, όσον αφορά τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ, ανέφερε: «Φυσικά τις ακούμε, θα δούμε τι μπορούμε να υιοθετήσουμε από αυτά, αλλά η πρότασή τους για 3 χρόνια αντί για 5 θα δημιουργούσε προβλήματα, δεν θα ήταν εύκολο να γίνει».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Χάρη Θεοχάρη στα Παρπαολιτικά 90,1

Σχολιάζοντας για το μαξιλάρι των 37 δις της κυβέρνησης Τσίπρα που ήρθε στο προσκήνιο με τις δηλώσεις Κασσελάκη είπε ότι «Προφανώς και το ‘’μίγμα’’ θα μπορούσε να ήταν άλλο, να είχε φορολογηθεί λιγότερο η μεσαία τάξη και να είχε δανειστεί περισσότερο η πολιτεία».

Όσον αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο και για τυχόν αδικίες δήλωσε: «Προφανώς βλέπουμε κάθε παράμετρο του νομοσχεδίου και εδώ θα είμαστε να συζητήσουμε επί συγκεκριμένων όμως προτάσεων, όχι εν γένει.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να ακούσει προτάσεις απάντησε πως «Είμαστε ανοιχτοί μα εξετάσουμε όλες τις προτάσεις, αν κάποιες από αυτές είναι εκτός θέματος, θα τις δούμε, αλλά με την ευκαιρία μιας επόμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας. Κάποιες προτάσεις όμως που είναι σχετικές με τις πρόνοιες του νομοσχεδίου, με χαρά να τις εξετάσουμε στον βαθμό που δεν αλλάζουν τη στόχευση του νομοσχεδίου».