Μετά την τονωτική «ένεση» ύψους 12 δισ. ευρώ από ιδιωτικές τράπεζες και τη γερμανική κυβέρνηση η Siemens Energy επανεξετάζει τη δημιουργία μονάδας αιολικής ενέργειας μετά από ζημία ύψους 4,6 δισ. δολαρίων.

Η Siemens Energy επανεξετάζει τη δομή της Siemens Gamesa, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει σε κέρδη το προβληματικό τμήμα αιολικής ενέργειας που προκάλεσε ετήσια καθαρή ζημία 4,6 δισ. ευρώ (5 δισ. δολάρια) στον όμιλο.

Διαβάστε ακόμα: Τι σηματοδοτεί η είσοδος της ΔΕΗ στα Telecoms - Τα φιλόδοξα σχέδια και η πρώτη απόπειρα µε τη βοήθεια και την τεχνογνωσία των Ιταλών

Η Siemens Energy εξασφάλισε την Τρίτη πιστωτική γραμμή ύψους 12 δισ. ευρώ από ιδιωτικές τράπεζες, η οποία εν μέρει υποστηρίχθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση, απομακρύνοντας μια σημαντική ανησυχία για τους επενδυτές που φοβούνταν ότι ο όμιλος θα μπορούσε να χάσει επιχειρήσεις χωρίς τα κεφάλαια.

Ο όμιλος, ο οποίος αποσχίστηκε από τη Siemens AG το 2020, δήλωσε ότι δεν είχε κάνει περαιτέρω προβλέψεις για ελαττωματικές πλατφόρμες χερσαίων στροβίλων μετά από ανάλυση του στόλου του. Τον Αύγουστο, έβαλε στην άκρη 1,6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Προτεραιότητα ο ισχυρός ισολογισμός της Siemens Energy, λέει ο CEO

«Με ενθαρρύνει το γεγονός ότι τα δεδομένα από τις εγκατεστημένες χερσαίες τουρμπίνες επιβεβαιώνουν τα προηγούμενα ευρήματά μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Μπρουχ.

«Ο ισχυρός ισολογισμός μας παραμένει κορυφαία προτεραιότητα και ο ζωτικός ρόλος της Siemens Energy στην ενεργειακή μετάβαση θα συνεχίσει να οδηγεί στην ανάπτυξη και την επιτυχία μας τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Οι εισηγμένες στη Φρανκφούρτη μετοχές της Siemens Energy σημείωναν άνοδο 2,6% νωρίτερα.

Επανεξέταση δραστηριοτήτων της Siemens Gamesa

Η Siemens Energy δήλωσε ότι θα επανεξετάσει το «πεδίο δραστηριοτήτων της Siemens Gamesa», το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή πτερυγίων και στροβίλων, προσθέτοντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνει αυτό θα αποκαλυφθούν στην ημέρα κεφαλαιαγοράς του ομίλου στις 21 Νοεμβρίου.

Πηγές ανέφεραν στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι ο όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει εργοστάσια και γραφεία πωλήσεων, καθώς και να αναθέσει την παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων σε τρίτους.

Η Siemens Gamesa, που κάποτε θεωρούνταν ο μελλοντικός μοχλός ανάπτυξης της Siemens Energy, έχει γίνει μυλόπετρα στο λαιμό του ομίλου μετά την αποκάλυψη τον Ιούνιο βαθύτερων από το αναμενόμενο προβλημάτων ποιότητας των ανεμογεννητριών.

Το τμήμα αναμένεται πλέον να βγάλει τα έξοδά του μόνο στο οικονομικό έτος 2026, δήλωσε η Siemens Energy.

Στο πλαίσιο της οικονομικής στήριξης που συμφωνήθηκε με τους ενδιαφερόμενους, η Siemens Energy δήλωσε ότι θα πωλήσει μερίδιο 18% στην ινδική εταιρεία Siemens Ltd με έκπτωση 15%.

Πηγή: powergame.gr