Στην εξειδίκευση των μέτρων για τα ευάλωτα νοικοκυριά που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προχώρησε ο Κωστής Χατζηδάκης, κάνοντας λόγο για Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα δοθεί σε 2,3 εκατ. ευάλωτους συμπολίτες μας. Τα χρήματα θα δοθούν τον Δεκέμβριο. Επίσης αυξάνονται τα επιδόματα παιδιών.

2,3 εκατομμύρια πολίτες θα επωφεληθούν από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης
που θα δοθεί σε ευάλωτα νοικοκυριά τον Δεκέμβριο από την κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Το 2023 ήταν εκλογική χρονιά και με πολύ άσχημα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης. Πρόσθεσε ότι «η ελληνική οικονομία έχει υπεραποδώσει με θετική αντανάκλαση στον προϋπολογισμό. Μπορούμε να πούμε ότι στο τέλος της χρονιάς θα φτάσουμε σε πρωτογενες πλέονασμα 1,1% του ΑΕΠ και θα περισσέψουν χρήματα πάνω από τον στόχο. Επομένως η κυβέρνηση το πλεόνασμα το επιστρέφει στην κοινωνία. Αυτό υπολογίζεται στα 352 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν σε ασεθενέστους συμπολίτες μας τα Χριστούγεννα, από τα οποία θα επωφεληθούν 2,3 εκατομμύρια πολίτες», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.


Σε ποιους θα δοθεί το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης 

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε μήνυμα στην κοινωνία να μην ακούει «αυτούς που τάζουν λαγούς με πετραχήλια».Το έκτακτο επίδομα των 150 ευρώ αφορά 1,55 εκατ. συνταξιούχους με κύρια σύνταξη έως 700 ευρώ χωρίς προσωπική διαφορά ή προσωπική διαφορά χαμηλότερη των 10 ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο έρχεται και αύξηση συντάξεων κοντά στο 3%.

Μαζί με άλλα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, τα νοικοκυριά θα ενισχυθούν με 717 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο, ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς.

Όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης: «Θα δοθεί σε 2,3 εκατομμύρια πολίτες και το ονομάζουμε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.

  • 1,5 δόση επιδόματος παιδιού σε 800.000 δικαιούχους. Αυτό σημαίνει πως για κάθε 100 ευρώ/μήνα, θα λάβει κάθε δικαιούχος επιπλέον 50 ευρώ τον Δεκέμβριο ((συνολικού κόστους 125 εκατ. ευρώ) . Σημειώνεται πως δόση του επιδόματος τέκνων για τον Ιανουάριο του 2024 θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο. 
  • 50% της μηνιαίας δόσης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που προβλέπεται να καταβληθεί τον Δεκέμβριο. Αφορά σε 210.000 δικαιούχους. Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη ψηφιστεί αύξηση 8% στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από 1/1/2024.
  • Ποσό 200 ευρώ στους ΑμεΑ δικαιούχους επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και του ΕΦΚΑ. Αφορά σε 225.000 δικαιούχους (κόστος 45 εκατ. ευρώ).
  • Επίδομα 150 ευρώ σε συνταξιούχους χωρίς προσωπική διαφορά ή με προσωπική διαφορά κάτω από 10 ευρώ και κύρια σύνταξη κάτω από 700 ευρώ. Το μέτρο αυτό αφορά και τους ανασφάλιστους υπερήλικες (συνολικό δημοσιονομικό κόστος 158 εκατ. ευρώ). Οι δικαιούχοι θα ανέλθουν σε 1,055 εκατ. (το επίδομα θα δοθεί παράλληλα με την αύξηση 3% σε όλες τις κύριες συντάξεις από 1/1/2024).
«Αυξάνονται τα επιδόματα παιδιών για τους δικαιούχους», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της εξειδίκευσης στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Μάλιστα, οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο Κωστής Χατζηδάκης, θα λάβουν έξτρα χρήματα.

Επιβεβαίωση Big Mouth για ανακοινώσεις (σήμερα) για χριστουγεννιάτικη στήριξη

Την αποκάλυψη του Big Mouth στο powergame.gr για χριστουγεννιάτικη στήριξη επιβεβαίωσαν οι σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε το πρωί το Big Mouth, «την ίδια ώρα που κάποιοι λίγοι βάλλουν εναντίον του υπουργού Χατζηδάκη, που είναι αλήθεια ότι δεν καταλαβαίνει από τέτοιους λαϊκίστικους τσαμπουκάδες, βρεθήκαμε μπροστά σε μία ακόμη καλή είδηση για τα δημόσια οικονομικά. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τελικά στα 300 εκατ. ευρώ ανέρχεται η υπεραπόδοση του Προϋπολογισμού. Ήδη ο Χατζηδάκης έχει κάνει μια πρώτη προεργασία για το πώς (και κυρίως πού) θα μπορούσε να διανεμηθεί το συγκεκριμένο ποσό».

Και συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις το ρεπορτάζ του Big Mouth έγραφε: «Επί της ουσίας, μιλάμε για την έκτακτη στήριξη στους ευάλωτους, που θα χορηγηθεί μέσα στον Δεκέμβριο, κάπου εκεί προς τα Χριστούγεννα. Ψάχνοντας να μάθω περισσότερα, πληροφορήθηκα ότι πιθανότατα και σήμερα ο πρόεδρος Μητσοτάκης (μέσα από τον ΣΚΑΪ) μπορεί να προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις και ακολούθως να έρθει η αποκωδικοποίηση από τον υπουργό Κωστή».

Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση 350 εκατ. τον Δεκέμβριο σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους επιδόματος τέκνων και ΑμεΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην καλή πορεία της οικονομίας, γεγονός που, όπως είπε, «μας επιτρέπει να διαθέσουμε 350 εκατ. ευρώ σε σειρά παρεμβάσεων για τους αδύναμους συμπολίτες μας, όπως χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους επιδόματος τέκνων, ΑμεΑ», συμπληρώνοντας ότι θα δοθεί ως επίδομα αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης θα λάβουν τα Χριστούγεννα και οι συνταξιούχοι, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Οι συνταξιούχοι που θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας θα είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που δεν είχαν προσωπική διαφορά. Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν ως βοήθεια για τα Χριστούγεννα 150 ευρώ επιπλέον.

Επίσης, θα ενισχυθούν οικονομικά και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.