Κρίσιμη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο υπουργείο Δικαιοσύνης για το ζήτημα του «Ηλεκτρονικού Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτων», που θα εφαρμοστεί τον Ιανουάριο του 2024 και την απόσυρση του οποίου ζητούν οι συμβολαιογράφοι.

Η σύσκεψη με τους εκπροσώπους Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Αθήνας, Λάρισας, Κρήτης και Θράκης πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και παρόντες θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας και υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης.


Οι συμβολαιογράφοι θα προχωρήσουν από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου σε επ’ αόριστον αποχή από τα καθήκοντα τους

Στόχος της σύσκεψης είναι να αρθεί οποιαδήποτε παρανόηση σχετικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

*Διαβάστε εδώ: Η μεταρρύθμιση Κυρανάκη, οι αντιδράσεις των συμβολαιογράφων… και το σχέδιο για τα ψηφιακά συμβόλαια

Στο πλαίσιο της σύσκεψης θα συζητηθούν και εξεταστούν οι επιφυλάξεις των συμβολαιογράφων, σχετικά με την ασφάλεια, δημοσιότητα και την έκφραση της πραγματικής βούλησης τους στις δικαιοπραξίες.

Υπενθυμίζεται πως οι συμβολαιογράφοι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου σε επ’ αόριστον αποχή από τα καθήκοντα τους, ζητώντας την απόσυρση του «Ηλεκτρονικού Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτων».