Η αντίστροφη μέτρηση για το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους έχει ξεκινήσει. Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου πρέπει να γίνει η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων. Το δώρο Χριστουγέννων είναι συνήθως ένας ολόκληρος μισθός και για τον υπολογισμό του λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Δείτε πόσο δώρο Χριστουγέννων δικαιούστε στην εφαρμογή του ΚΕΠΕΑ εδώ.

Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος αν δεν πληρωθεί το δώρο Χριστουγέννων

Η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων πρέπει να γίνει έως τις 21/12, ενώ η ημερομηνία 31/12 αποτελεί δήλη ημέρα (ΑΠ 40/2002 Ολ.) και είναι το απώτερο χρονικό σημείο καταβολής του. Σε περίπτωση που το δώρο Χριστουγέννων δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά. 

Διαβάστε επίσης: Part time δουλειά με επίδομα ανεργίας - Ολόκληρο το ποσό και για μερική απασχόληση ή συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον εισαγγελέα για την άσκηση ατομικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη και παράλληλα διαβιβάζεται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Βέβαια οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλουν και ατομικά έκκληση στην αρμόδια εισαγγελία (χωρίς παράβολο αν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ ο πρόσφατος νόμος περί τροποποίησης του Πτωχευτικού Κώδικα κ.λπ.). Για την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας οι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν παράβολο.