Υπάρχει θέμα δολιοφθοράς στην Εθνική ομάδα ; Δύσκολα μπορεί να το ισχυριστεί κανείς και ακόμα πιο δύσκολο να το πιστέψει.
Υπάρχουν νοσταλγοί του παρελθόντος, ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα προτιμούσαν το παλαιό, επί Σάντος, «ασφαλές» περιβάλλον του εθνικού μας συγκροτήματος ; Αυτό είναι σίγουρα πιο εύπεπτο, μπορεί κάποιος να το δεχτεί υπό προϋποθέσεις και να το χωνέψει ευκολότερα.

Τι συμβαίνει όμως αλήθεια, στην Εθνική ομάδα ; Ποιο ακριβώς είναι το στοιχείο πού την παρουσιάζει αγνώριστη σε σχέση με το απώτερο, αλλά και το πιό πρόσφατο παρελθόν ; Θα μπορούσε κανείς να απαριθμήσει πολλά και διάφορα, μερικά εκ των οποίων αφορούν τον προπονητή, τον Κλαούντιο Ρανιέρι και τις «τρέλες» του σε ό,τι αφορά βασικά τις επιλογές του, αλλά και τις επιρροές πού δέχεται από άλλα πρόσωπα, στην προσπάθειά του να μην δημιουργεί αντιπάθειες.
Αυτά, όμως, είναι τα λιγότερα από όσα αρνητικά συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Και είναι πράγματι η πρώτη φορά, στην πιο πρόσφατη ιστορία της Εθνικής, πού ένας παίκτης ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ συμπαίκτες του για αδιαφορία, ίσως και για ενσυνείδητη ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ του σημερινού συστήματος, προκειμένου να αποκατασταθεί το παλαιότερο !

Το γεγονός, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, αφορά τον πρόσφατο αγώνα με τη Βόρειο Ιρλανδία, όπου διεθνής ποδοσφαιριστής πού διαπρέπει στο εξωτερικό, εκ των πλέον ικανών και έμπειρων του εθνικού μας συγκροτήματος, δήλωσε ΞΕΚΑΘΑΡΑ σε ανώτατο διοικητικό στέλεχος της ΕΠΟ ότι «στα χρόνια πού βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα, ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΦΟΡΑ βλέπω συμπαίκτες μου να ΜΗ ΘΕΛΟΥΝ να κερδίσουμε» !

Με αντικαταστάτη τον Σοφοκλή Πιλάβιο

Η δήλωση αυτή του διεθνούς άσσου, άφησε άφωνο τον παράγοντα, ο οποίος συνδύασε το γεγονός με άλλες πληροφορίες από τα ενδότερα της Εθνικής, αλλά και τον επικοινωνιακό χώρο, πού είναι εύγλωττες και χαρακτηριστικές του εχθρικού περιβάλλοντος και των μεθοδεύσεων σε βάρος της ΕΠΟ, πού έχουν ορμητήριο το εθνικό μας συγκρότημα !
Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο της διοίκησης της ΕΠΟ βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι λυσσαλέες επιθέσεις πού δέχεται από τον δήθεν «αντικειμενικό» Τύπο, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν ορμητήριο την ιδιοκτησία μεγάλης ΠΑΕ, η οποία έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι «θα αλλάξει τη διοίκηση της Ομοσπονδίας». Η ΠΑΕ αυτή, δεν είναι άλλη από την ΑΕΚ, της οποίας ο διοικητικός ηγέτης Δημήτρης Μελισσανίδης σκοπεύει να προετοιμάσει την δική του επιρροή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να την επιβάλλει και χρησιμοποιήσει όταν η ομάδα του επιστρέψει, την ερχόμενη περίοδο, στην Σούπερ Λίγκα.
Οι πρώτες, προειδοποιητικές βολές του Μελισσανίδη έπεσαν από την πρώτη κι’ όλας επιλογή ποδοσφαιριστών της Εθνικής, όταν κυριολεκτικά ΕΠΕΒΑΛΕ στον Ρανιέρι την κλήση του ποδοσφαιριστή της ομάδας του Πέτρου Μάνταλου. Ο ίδιος παράγοντας, πού βλέπει το ποδόσφαιρο περισσότερο σαν επικοινωνιακό ατού, αλλά και σαν επιχείρηση, προσπαθεί, πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, προερχόμενες από την ΕΠΟ, να αλλάξει την σημερινή διοίκηση του Γιώργου Σαρρή ( με την οποία δεν θα έχει πλέον καμία τύχη να περάσει τις επιθυμίες του ) με άλλη, δικής του επιλογής, πιο «πρόθυμη» σίγουρα και πιο «βολική» για τα όποια σχέδια και την ολική επικυριαρχία του στο χώρο.

Η έρευνα της διοίκησης της ΕΠΟ, έδειξε ότι ο Μελισσανίδης έχει ήδη βρεί τον άνθρωπο πού ευχαρίστως θα αναλάμβανε το έργο του αντικαταστάτη του Σαρρή. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο παράγων αυτός, όταν «βολιδοσκοπήθηκε» από τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, δέχτηκε τον ρόλο πού του προτάθηκε, λέγοντας ότι «αν παραιτηθούν αυτοί, ή αναγκαστούν σε αποχώρηση, ευχαρίστως θα αναλάμβανε και πάλι τα προεδρικά καθήκοντα».

Ηθικός ξεπεσμός : Εκλιπαρούν τον Κορέα να ασκήσει διώξεις !

Οι λυσσαλέες επιθέσεις πού ξεπερνούν τα όρια κάθε ηθικής και δεοντολογίας ( ήδη διαβάσαμε … πρωτοσέλιδη ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ αρθρογράφου της εφημερίδας Livesport προς τον εισαγγελέα κ. Κορέα να … ασκήσει δίωξη εναντίον της διοίκησης της ΕΠΟ, προκειμένου να απομακρυνθούν ή να εξαναγκαστούν σε παραίτηση) είναι πλέον απροσχημάτιστα υπέρ των θέσεων Μελισσανίδη, δημιουργώντας την εντύπωση ότι συνδέονται άμεσα και άρρηκτα μαζί του, λειτουργώντας με αποκλειστικό στόχο την εξυπηρέτηση των ποδοσφαιρικών σχεδίων του.
Εκείνο πάντως πού ενδιαφέρει, αυτή τη στιγμή περισσότερο παντός άλλου, είναι η τύχη της Εθνικής από δω και πέρα. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι από τους ποδοσφαιριστές πού κλήθηκαν για τον αγώνα με τη Βόρειο Ιρλανδία, υπάρχουν ορισμένοι πού ΔΕΝ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ στη νέα κατάσταση Ρανιέρι, αλλά θα προτιμούσαν σίγουρα την παλαιά, με την γνωστή «παρέα» Φύσσα, Βόκολου, Πιλάβιου κ.λ.π. η οποία τους εξυπηρετούσε και – ίσως – τους … «ενέπνεε», ποδοσφαιρικά.
Οι ποδοσφαιριστές εαυτοί, είναι οι παλαιότεροι της Εθνικής, όπως – βασικά - ο Γιώργος Σαμαράς, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο Αλέξανδρος Τζιόλης.
Αντίθετα, υπάρχει μία ομάδα ποδοσφαιριστών, νεώτερων, πού όχι μόνο στηρίζουν τον Ρανιέρι, αλλά και τον θεωρούν ικανότατο και σίγουρα αδικημένο από τα αποτελέσματα, τεχνικό. Μερικοί από τους παίκτες αυτούς είναι ο Κώστας Μανωλάς, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο Βασίλης Τοροσίδης, ο Ορέστης Καρνέζης, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο Λουκάς Βύντρα και οι περισσότεροι εκ των υπολοίπων.

Με αυτή την κατάσταση διαμορφωμένη, φυσικά, κάθε ελπίδα αναγέννησης της Εθνικής και επαναφοράς της στις πρώτες θέσεις του Ομίλου, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Περίπτωση να συνεργαστεί εποικοδομητικά ο Ρανιέρι με αυτούς τους ποδοσφαιριστές, τους νοσταλγούς της παλιάς παρεούλας, δεν υφίσταται. Είναι λοιπόν υποχρεωμένος, στο αμέσως επόμενο διάστημα ( τον ευνοεί και το πρόγραμμα ) να αναθεωρήσει ορισμένες απόψεις του για την ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ πού πρέπει να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ εξ αρχής, αποκλείοντας τους ποδοσφαιριστές πού βάζουν πάνω από το γενικότερο συμφέρον τους εαυτούς και τα συμφέροντά τους.
Ο Ρανιέρι τα ξέρει όλα αυτά ;
Η απάντηση είναι : Αλλα ξέρει, άλλα μαντεύει, άλλα αγνοεί. Σίγουρα, εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος θα ενημερωθεί αναλυτικά και με στοιχεία για όλα. Και από κεί κι’ έπειτα, θα είναι απόλυτα υπεύθυνος για τη συνέχεια