Η κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων και αρκετών υγρών μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς. Τα τρόφιμα περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, φυτικές ίνες και νερό, καθώς και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να σας κρατήσουν υγιείς.

Το σώμα σας χρησιμοποιεί όλα αυτά για να διατηρήσει τους μύες, τα οστά, τα όργανα και άλλους ιστούς σας υγιείς και δυνατούς.

Αλλά η λήψη όλων των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεστε είναι μερικές φορές δύσκολη, και τα συμπληρώματα μπορούν να είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας.

Η κατανάλωση ενός μείγματος θρεπτικών τροφίμων μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο για πολλές ασθένειες, όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Τα συμπληρώματα έρχονται συνήθως με τη μορφή ταμπλέτας, κάψουλας ή ως σκόνη ή υγρό.  Συνήθως προσθέτουν βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες ή άλλα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας. Ορισμένα, όπως οι πολυβιταμίνες ή τα ροφήματα πλήρους διατροφής, μπορεί να παρέχουν συνδυασμό θρεπτικών συστατικών.

Οι ειδικοί συνιστούν στους υγιείς ανθρώπους να λαμβάνουν τις βιταμίνες και τα μέταλλα τους τρώγοντας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά αντί να παίρνουν συμπληρώματα.

Λίγες μελέτες δείχνουν σαφή σύνδεση μεταξύ της λήψης συμπληρωμάτων και της πρόληψης ασθενειών – εκτός εάν οι ασθένειες αυτές προκαλούνται από διατροφική ανεπάρκεια.

Τα συμπληρώματα, φυτικά ή μη τα κολλαγόνα ή τα εμπλουτισμένα τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στην παροχή θρεπτικών συστατικών που μπορεί να λείπουν από εσάς ή το αγαπημένο σας πρόσωπο, ειδικά αν έχετε: νόσο του Crohn, κοιλιοκάκη ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, οστεοπόρωση ή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία.

Όταν μιλάμε γενικά, τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα σχετικά με τα συμπληρώματα έναντι των τροφίμων. Η λήψη θρεπτικών συστατικών από υγιεινές τροφές είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα επίπεδα βιταμινών και ανόργανων συστατικών. Ενώ τα συμπληρώματα δεν πρέπει ποτέ να αντικαθιστούν την υγιεινή τροφή, υπάρχουν φορές που απαιτούνται.

Από την εγκυμοσύνη και τις ιατρικές παθήσεις μέχρι το αίσθημα εξάντλησης, τα εξατομικευμένα συμπληρώματα θρεπτικών ουσιών και οι λήψεις μπορούν να προσφέρουν τεράστια οφέλη. Ωστόσο, τα συμπληρώματα δεν πρέπει να λαμβάνονται χωρίς να κατανοήσετε τα θρεπτικά συστατικά που σας λείπουν.

Και φυσικά όλα τα συμπληρώματα διατροφής μπορείτε να τα βρείτε στην ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr και θα τα παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Για όλη την Cyber εβδομάδα μια διαφορετική κατηγορία έχει δωρεάν μεταφορικά για μια μόνο ημέρα.

Μόνο για σήμερα επωφεληθείτε από δωρεάν μεταφορικά σε προϊόντα για το κατοικίδιο σας. Τα δωρεάν μεταφορικά της Cyberweek συνεχίζονται και για το Σαββατοκύριακο.