Την 20η επέτειό της γιόρτασε η μεγαλύτερη διοργάνωση βραβείων της ναυτιλίας, Lloyds Greek Shipping Awards, και για άλλη μία χρονιά αποτέλεσε σημείο συνάντησης προσωπικοτήτων της κοινότητας.

Τα 20 χρόνια έκλεισε ο θεσμός Lloyd’s Greek Shipping Awards που διοργανώθηκαν την Παρασκευή και για ακόμη μία χρονιά αποτέλεσαν σημείο συνάντησης προσωπικοτήτων της ναυτιλιακής κοινότητας, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ελληνική ναυτιλία θα πρωταγωνιστεί και στο μέλλον στις θάλασσες του κόσμου.

Το βραβείο της μεγαλύτερης Συναλλαγής της Δεκαετίας με χορηγό την Timagenis Law Firm απονεμήθηκε στον Ευάγγελο Μαρινάκη και την Capital Product Partners.

 «Aυτό που με χαροποιεί και με ενθουσιάζει πάντα είναι το ταξίδι και το ταξίδι αυτό ξεκίνησε το 2007 στο Nasdaq, το 2011 είχαμε την πρώτη συγχώνευση, και η συμφωνία για την οποία μιλάμε αυτή τη στιγμή πραγματοποιήθηκε το 2019 και στη συνέχεια είχαμε άλλη μια συγχώνευση το 2021. Aλλά με χαροποιεί και με ενθουσιάζει επίσης είναι το μοίρασμα της επιτυχίας και το μοίρασμα του πλούτου με τους μετόχους μας και φυσικά με όλους τους ανθρώπους στα γραφεία μας και στα πλοία μας, οι οποίοι συνέβαλλαν προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι επιτυχημένες συμφωνίες», δήλωσε ο Ευάγγελος Μαρινάκης.

Το βραβείο Shipping Financier of the Year απέσπασε η Alpha Bank, η οποία διαθέτει χαρτοφυλάκιο 3,5 δις δολαρίων στη ναυτιλία, εκ των οποίων ένα δις δολ;aria είναι οι νέες χρηματοδοτήσεις το 2023.

Πλοίο της χρόνιας το δεξαμενόπλοιο «Antonis I. Angelicoussis» της Maran Tankers, το πρώτο VLCC διπλού καυσίμου στον ελληνόκτητο στόλο, το οποίο εκπέμπει 45% λιγότερους ρύπους. Το βραβείο παρέλαβε η Μαρία Αγγελικούση.

Διεθνής Προσωπικότητα της χρονιάς αναδείχθηκε ο Emanuele Grimaldi, διευθύνων σύμβουλος της Grimaldi Group, ο οποίος βραβεύτηκε για δεύτερη φορά.

Το βραβείο Shipbroker of the Year απονεμήθηκε στην Cass Technava Maritime, για την ενεργή της σημαντική συμβολή στις παραγγελίες νεότευκτων από Έλληνες.

Το βραβείο Award for Achievement in Education or Training απονεμήθηκε στην Helmepa Academy, για την εκπαιδευτική πλατφόρμα που διαθέτει με αντικείμενο την επιμόρφωση των ναυτικών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Tο βραβείο 20 Years Achievement Award (2004-2023) είχε πολλούς αποδέκτες, καθώς απονεμήθηκε στους επικεφαλής των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών με πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου γιατί κατάφεραν μέσα σε 20 χρόνια να κατακτήσουν ηγετική θέση στον τομέα.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε οχτώ εταιρείες, ανάμεσα τους και η Capital Gas.