Σε συμφωνία για την πώληση ακόμη τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προχώρησε η Capital Product Partners, ανεβάζοντας τον αριθμό των κοντέινερ που έχει πωλήσει στα επτά.

*Διαβάστε εδώ: Capital Product Partners: Αύξηση εσόδων 20% στο τέταρτο τρίμηνο 2023

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ναυτιλιακής, πρόκειται για τα M/V Athos, M/V Aristomenis και M/V Athenian, τα οποία ναυπηγήθηκαν το 2011 στη Samsung Heavy Industries, στη Ν. Κορέα, ενώ η παράδοσή τους στον αγοραστή αναμένεται τον Απρίλιο του 2024.

Όπως υπενθυμίζεται, στις 13 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της εξαγοράς 11 νεότευκτων πλοίων μεταφοράς LNG έναντι 3,1 δισ. δολαρίων, η Capital Product Partners ανακοίνωσε την εστίασή της σε πλοία LNG και την πρόθεσή της να εκχωρήσει τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Με την ολοκληρωμένη πώληση του M/V Akadimos (115.534 DWT / 9.300 TEU, Eco-Flex, Wide Beam, κατασκευής 2015, Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.Α., Ρουμανία), το οποίο, στις 8 Μαρτίου 2024, παραδόθηκε στους νέους ιδιοκτήτες του, η εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ενώ συμφώνησε να πουλήσει δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Panamax και τρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Neo-Panamax.


Τέλος, τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα από την πώληση των επτά πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπολογίζονται σε 272,5 εκατομμύρια δολάρια (ή 182,5 εκατομμύρια δολάρια μετά την αποπληρωμή του ανεξόφλητου χρέους).

*Πηγή: powergame.gr