Ο δηλωμένος φανατικός οπαδός του Δημήτρη Μελισσανίδη και μέχρι πρότινος δήμαρχος του μεγάλου λιμανιού φαίνεται πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να ικανοποιήσει το αφεντικό της ΑΕΚ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η διευκόλυνση που του παρείχε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αναφορικά με την λειτουργία του αγνώστων λοιπών στοιχείων εστιατορίου που βρίσκεται πλέον των δύο χρόνων στο κτίριο της Aegean. Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί, πως η πλευρά του επιχειρηματία ισχυριζόταν πως το εν λόγω εστιατόριο λειτουργούσε για να διευκολυνθούν οι υπάλληλοι της εταιρείας.

Ωστόσο, οι ίδιοι κύκλοι ξεχνούσαν να πουν πως οι τελευταίοι όχι μόνο πλήρωναν για τα γεύματα που τους προσφέρονταν, αλλά ο «λογαριασμός» ερχόταν στο τέλος του μήνα μαζί με την μισθοδοσία τους και φυσικά τις αντίστοιχες κρατήσεις. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, η λειτουργία του εστιατορίου δικαιολογείτο από νομικής απόψεως μέσω των διαδοχικών προεγκρίσεων που λάμβανε -κατόπιν εντολής του Βασίλη Μιχαλολιάκου- από την πλειοψηφία του Ε' Δημοτικού Διαμερίσματος, στο οποίο ανήκει διοικητικά το κτίριο του Δημήτρη Μελισσανίδη. Κι αν αναρωτιέστε γιατί δεν μπορούσε να υπάρξει πλήρης νομιμοποίηση του εστιατορίου, η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων του κτιρίου της Aegean, και κυρίως στην ύπαρξη ενός δώματος, το οποίο δημιουργήθηκε κατά παράβασιν των προβλεπομένων.

Αν μάλιστα ψάχνετε λεπτομέρειες για την κατάληξη της υπόθεσης, αυτές χάθηκαν μαζί με τους υπολογιστές που αίφνης εξαφανίστηκαν από την Πολεοδομία Πειραιά κάποιους μήνες πριν από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Ωστόσο, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή φαίνεται πως βρήκε την λύση προκειμένου να βγάλει από την δύσκολη θέση τον γνωστό επιχειρηματία, μέσω των προεγκρίσεων. Μη νομίζετε ότι είναι όλα μέλι γάλα. Αντίθετα, υπάρχουν κενά... Πολλά κενά στα οποία θα αναφερθούμε εντός των επόμενων ημερών! Βλέπετε, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει όπως μαθαίνουμε, στα κιτάπια του Δήμου κάποιο χαρτί που να αποδεικνύει ότι υπήρχε η απαραίτητη προέγκριση, γεγονός που ισοδυναμεί με απόδειξη ότι το εστιατόριο λειτουργούσε είτε παρατύπως, είτε παρανόμως εκείνη την εποχή.