Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια δεν έχει παταχθεί παρά τα καλάθια του Νοικοκυριού, των Χριστουγέννων και του Άι Βασίλη, τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές ιστορίες», με τον Γιάννη Αργυρό, ο Πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος Απόστολος Ραυτόπουλος.

Ο κ. Ραυτόπουλος επισήμανε πως τα μέτρα είναι αποσπασματικά και δεν δίνουν χαμηλές τιμές στους καταναλωτές, ενώ ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

*Διαβάστε εδώ: Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών στα Παραπολιτικά 90,1: Από τα μέσα Νοεμβρίου υπάρχει έντονη κινητικότητα για τους προορισμούς των Χριστουγέννων

Τέλος, ανέφερε πως το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος θα είναι αυξημένο κατά 30%.


Η συνέντευξη του Απόστολου Ραυτόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο Πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, κος Απόστολος Ραυτόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

«Τα μέτρα είναι αποσπασματικά και δεν έχουν να προσδώσουν στον καταναλωτή τις χαμηλές τιμές. Έχουν μπει σε τέσσερις πολυεθνικές εταιρείες για να μειώσουν τις τιμές τους γιατί έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από αυτό το οποίο προβλέπει ο νόμος, οι τιμές σε κανένα από τα προϊόντα αυτά δεν έχει μειωθεί», ανέφερε αρχικά.

«Πρέπει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, το υπουργείο Ανάπτυξης, η Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους τους οποίους χρειάζεται και όχι στοχευμένους ελέγχους μετά από καταγγελίες δικές μας», πρόσθεσε.

Για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ο κ. Ραυτόπουλος είπε: «Αν λάβουμε υπόψη μας ότι στο διάστημα του 2023 όλα τα τρόφιμα έχουν αυξηθεί από 30% και πλέον, τόσο θα είναι αυξημένο και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι».