Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες των ολοκαίνουργιων iPhone 16 Pro, λίγους μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία του iPhone 15.

Το iPhone 16 Pro (με κωδική ονομασία Diablo) και το iPhone 16 Pro‌ Max (με κωδικό όνομα Lightning) θα έχουν μεγαλύτερες οθόνες, με διαστάσεις 6,3 ιντσών και 6,9 ιντσών, από 6,1 ίντσες και 6,7 ίντσες. Μια πιθανή εξήγηση για αυτήν την αλλαγή έχει να κάνει με την κάμερα 5x tetraprism Telephoto, η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη και στα δύο μοντέλα Pro iPhone φέτος . Με τη σειρά iPhone 15, μόνο το μεγαλύτερο iPhone 15 Pro Max περιλαμβάνει τον τηλεφακό 5x, ενώ το μικρότερο iPhone 15 Pro όχι. Το αυξημένο μέγεθος των φετινών συσκευών θα δώσει στην Apple τον χώρο να προσθέσει την κάμερα Tetraprism Telephoto τόσο στο iPhone 16 Pro‌ όσο και στο 16 Pro Max.

Ενώ ο συνολικός παράγοντας μορφής και ο γενικός σχεδιασμός των iPhone 16 Pro‌ και iPhone 16 Pro‌ Max παρέμειναν συνεπείς στη φάση ανάπτυξης της Apple, η εταιρεία έχει πειραματιστεί με διαφορετικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες για τις συσκευές. Υπήρχαν τέσσερις συνολικές διαμορφώσεις κουμπιών που δοκιμάστηκαν και η Apple φαίνεται να έχει καταλήξει σε ένα σχέδιο κουμπιών παρόμοιο με αυτό του iPhone 15 Pro, αν και με ένα πρόσθετο κουμπί στη δεξιά πλευρά του ‌iPhone.

Όπως και με το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max, και τα δύο Pro μοντέλα της σειράς iPhone 16 θα είναι εξοπλισμένα με κουμπί Action πολλαπλών χρήσεων. Το κουμπί μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εκτελεί μια σειρά λειτουργιών, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Ενώ η Apple έχει πειραματιστεί με μεγαλύτερα μεγέθη και διαφορετικά σχέδια για το κουμπί Action, η τρέχουσα τεκμηρίωση σχεδιασμού υποδηλώνει ότι το κουμπί Action θα έχει το ίδιο μέγεθος με αυτό που βρίσκεται στο τρέχον ‌iPhone 15 Pro‌.

Στη δεξιά πλευρά, τα μοντέλα iPhone 16 Pro διαθέτουν ένα ολοκαίνουργιο κουμπί Capture. Το κουμπί Capture, που αναπτύχθηκε με την κωδική ονομασία Nova, αναμένεται να είναι ένα κουμπί με λειτουργία αισθητήρα δύναμης και σύμφωνα με το Bloomberg θα χρησιμοποιηθεί για λήψη βίντεο. Βρίσκεται κάτω από το κουμπί λειτουργίας, πράγμα που σημαίνει ότι στα μοντέλα των ΗΠΑ, η Apple μετακινεί την κεραία mmWave από τη δεξιά πλευρά της συσκευής στην αριστερή πλευρά. Το κουμπί λήψης θα είναι στο ίδιο επίπεδο με το πλαίσιο του iPhone και δεν θα προεξέχει όπως τα κουμπιά λειτουργίας και έντασης ήχου.

Όσον αφορά τα υλικά, τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το ίδιο Titanium Grade 5 (Ti-6Al-4V) που χρησιμοποιείται για το iPhone 15 Pro, χωρίς σημαντικές αλλαγές στο συνολικό φινίρισμα. Όσον αφορά τα χρώματα, τα πρωτότυπα της Apple χρησιμοποιούν ένα χρώμα «Ασημί», το οποίο διατίθεται στην αγορά από την Apple ως «Λευκό Τιτάνιο».

H Apple έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής τα υπάρχοντα χρώματα από τα iPhone 15 Pro‌ και Pro Max για δοκιμαστικούς σκοπούς, ενώ  σχεδιάζει να προσθέσει και άλλες επιλογές χρώματος. Για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ολα τα τηλέφωνα iPhone θα τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX. gr για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες σε εξαιρετική τιμή, μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του και θα το παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα του, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην Ελλάδα.

Και μην ξεχνάτε ότι ξεκινούν και επίσημα από σήμερα οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις και στο SHOPFLIX πάνε σε άλλο επίπεδο, αφού με κάθε αγορά κερδίζεις κουπόνι 5€ δώρο για την επόμενη παραγγελία.