«Η αύξηση των απολαβών δεν βασίζεται μόνο στην αύξηση των μισθών αλλά μπορεί και γίνεται και μέσα από τη μείωση της φορολογίας της εργασίας», αυτό ανέφερε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, ο διευθυντής του τομέα Μέσων Ενημέρωσης του ΣΕΒ, Δημήτρης Βέργαδος.

Για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο εργασίας, σημείωσε: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο και θα παίξει επιδραστικό ρόλο και στην παραγωγή και στον χώρο της εργασίας και με αυτή την έννοια θα πρέπει να προετοιμαστούν για να μπούνε σε αυτή τη νέα εποχή».

Ο Δημήτρης Βέργαδος στον  Γιάννη Αργυρό "Πρωινές ιστoρίες" 2-02-2024

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βέργαδου στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή την έρευνα του ΣΕΒ:

Δ.ΒΕΡΓΑΔΟΣ: Η πρόσφατη έρευνα την οποία παρουσιάσαμε, που είναι μια ετήσια έρευνα γνώμης των επιχειρήσεων και κάλυψε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής επιχειρηματικότητας όλων μεγεθών και όλων των κλάδων, έδειξε μεταξύ των άλλων ότι ένας από τους παράγοντες που οι επιχειρήσεις θεωρούν ότι θα βοηθήσουν τη δικιά τους ανταγωνιστικότητα είναι και η προσπάθεια να αναβαθμίσουμε το εργασιακό περιβάλλον και να αναβαθμίσουμε και να ενισχύσουμε το πλαίσιο των αποδοχών των εργαζομένων, θεωρώντας ότι είναι ένας παράγοντας που βοηθάει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Δ.ΒΕΡΓΑΔΟΣ: Η αύξηση των απολαβών δεν βασίζεται μόνο στην αύξηση των μισθών, αλλά μπορεί και γίνεται και μέσα από τη μείωση της φορολογίας της εργασίας. Πρέπει να γίνουν ακόμα πιο θαρραλέα βήματα σε σχέση με το τι έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν γιατί είχαμε μια μείωση των εισφορών τα τελευταία χρόνια αλλά αυτή θα πρέπει να προχωρήσει και να γίνει πιο γενναία γιατί αν κάνουμε τη σύγκριση της χώρας μας σε σχέση με το πού βρισκόμαστε όσον αφορά το άθροισμα για παράδειγμα των εισφορών εργαζομένων και εργοδότη στη χώρα μας είμαστε στο 10ο υψηλότερο πεδίο στην ΕΕ.

Για την Τεχνητή Νοημοσύνη στον χώρο της εργασίας:

Δ.ΒΕΡΓΑΔΟΣ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο και θα παίξει επιδραστικό ρόλο και στην παραγωγή και στον χώρο της εργασίας και με αυτή την έννοια θα πρέπει να προετοιμαστούν για να μπούνε σε αυτή τη νέα εποχή. Δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι ακόμα με την έννοια μόνο το 20% θα επενδύσει στην τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης και στην κουλτούρα στο άμεσο μέλλον. Το 12% επενδύσει σε αυτή τη φάση με μεγαλύτερο ποσοστό τις μεγάλες επιχειρήσεις και επίσης είναι σαφές και ενθαρρυντικό ότι η πλειοψηφία αναγνωρίζει ότι πρέπει να επενδύσουμε στα εργαλεία της Τεχνητής Νοημοσύνης για να αναβαθμίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, θέλουμε να ενισχύσουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο και είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί τον κρισιμότερο συντελεστή ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.