«Δεν έχω ημερομηνία επιστροφής αυτή τη στιγμή» είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Γουίλιαμ Μάρεϊ, ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Στο ερώτημα αν μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς «θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση», ανέφερε ότι «σε αυτό το σημείο, συζητάμε με τις ελληνικές αρχές το τι χρειαζόμαστε προκειμένου να επιστρέψει η αποστολή στην Αθήνα» και πρόσθεσε πως «αυτό θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα».
Πρόσθεσε ότι «έχει ήδη γίνει προεργασία» και ότι στις αρχές Οκτωβρίου, αποστολή του ΔΝΤ είχε μεταβεί στην Αθήνα και συζήτησε θέματα, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι «επικεντρωνόμαστε στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Ο κ. Μάρεϊ έκανε αναφορά και στη συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τις ελληνικές αρχές, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου, τον Οκτώβριο.

Σε άλλες ερωτήσεις για την Ελλάδα, κ. Μάρεϊ δεν θέλησε να αναφερθεί στη «νέα σχέση» του ΔΝΤ με την Ελλάδα, μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Επίσης, ερωτηθείς για την «προληπτική γραμμή πίστωσης», ο κ. Μάρεϊ σημείωσε ότι «οι (ελληνικές) αρχές δεν έχουν υποβάλει αίτημα στο ΔΝΤ και έτσι η συζήτηση είναι ακαδημαϊκή». «Εμείς έχουμε το δικό μας πρόγραμμα, που λήγει τον Μάρτιο του 2016» συμπλήρωσε.
Για τη «νέα σχέση» της Ελλάδας με το ΔΝΤ και για την «επιδίωξη της ευρωζώνης» να συμμετάσχει και το ΔΝΤ σε «προληπτική γραμμή πίστωσης», επισήμανε ότι «αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους». «Εμείς έχουμε το δικό μας πρόγραμμα, που λήγει το 2016» επανέλαβε.
Ο κ. Μάρεϊ δεν θέλησε να απαντήσει ούτε στην ερώτηση αν το Ταμείο θα έχει ρόλο στην παροχή «τεχνικών συμβουλών», προσθέτοντας ότι «το ΔΝΤ έχει πρόγραμμα με την Ελλάδα αυτή την στιγμή».