Στα ύψη είναι οι τιμές των κρεάτων και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να είναι η πιο ακριβή Τσικνοπέμπτη. Τα πορτοφόλια των καταναλωτών έχουν πάρει ήδη "φωτιά" λόγω των αδιανόητων αυξήσεων.

Φτηνότερη η Βαρβάκειος για αγορά κρεατικών ενόψει της Τσικνοπέμπτης, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να μεταβούν εκεί για να αγοράσουν τα εδέσματα που επιτάσσει η συγκεκριμένη μέρα που φέτος πέφτει στις 7 Μαρτίου, δηλαδή σε λίγα 24ωρα.

Όσοι δεν μπορούν να πάνε στην κεντρική αγορά θα επιλέξουν συνήθως τα σούπερ μάρκετ κυνηγώντας την λίγο καλύτερη τιμή σε σχέση με τα συνοικιακά κρεοπωλεία. Στις εικόνες που ακολουθούν από 2 σουπερ μάρκετ βλέπουμε αρνί γάλακτος ελληνικό στα 9.99 και στα 10.45 το κιλό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmsurxu08ix)

Σε αυτές τις εικόνες βλέπουμε μπούτι κοτόπουλο, ελληνικό, 2.95 στο ένα σούπερ μάρκετ και 3.99 στο άλλο.

Σε σχέση με λίγους μήνες πριν οι τιμές έχουν απογειωθεί, με τον καταναλωτή να πληρώνει 2 και 3 ευρώ παραπάνω στο κιλό.

Με αυτές τις τιμές οι καταναλωτές θα πουν πως το πλούσιο ή έστω το επαρκές οικογενειακό τραπέζι γίνεται όνειρο μακρινό, απατηλό και πανάκριβο. Η ποικιλία των κρεάτων γέρνει προς τα φτηνότερα και οι ποσότητες μειώνονται στις απολύτως απαραίτητες.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές που βλέπουν τις ήδη τσιμπημένες τιμές έχουν και τον φόβο πως μπορεί να μεγαλώσει το κόστος του τραπεζιού με ανατιμήσεις της τελευταίας στιγμής και έτσι πληρώνουν τώρα όσο όσο.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί πως ο ανταγωνισμός φαίνεται στην Ελλάδα να λειτουργεί μόνο προς τα πάνω, με τις τιμές των κρεάτων να «πετάνε» είτε πρόκειται για ντόπια είτε για εισαγόμενα κρέατα.