Σε ένα µήνα από σήµερα η εταιρεία Κωτσόβολος θα βρίσκεται πλέον και επίσηµα υπό τον άµεσο έλεγχο της ∆ΕΗ.
Ο µεγαλύτερος ενεργειακός όµιλος της χώρας προσθέτει πλέον στη φαρέτρα των επιχειρηµατικών του δραστηριοτήτων τη µεγαλύτερη λιανεµπορική αλυσίδα της εγχώριας αγοράς µε 95 καταστήµατα σε Ελλάδα και Κύπρο, µέσω των οποίων φιλοδοξεί να παρέχει στους καταναλωτές πλήρη γκάµα ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών, στις οποίες πολύ σύντοµα θα έρθουν να προστεθούν και οι τηλεπικοινωνίες.


Στα μέσα Απριλίου επίσηµη µεταβίβαση της Κωτσόβολος στη ∆ΕΗ - To deal

Η επίσηµη µεταβίβαση της Κωτσόβολος στη ∆ΕΗ θα γίνει στο πρώτο δεκαπενθήµερο του Απριλίου, όπως ανακοίνωσαν χθες η βρετανική Currys και ο ελληνικός όµιλος, λίγες ηµέρες αφότου η Επιτροπή Ανταγωνισµού «άναψε το πράσινο φως».

Η εξαγορά της Κωτσόβολος θα κοστίσει «καθαρά» περί τα 179.000.000 ευρώ στη ∆ΕΗ (τόσο είναι το ποσό που θα εισπράξουν οι Βρετανοί) καθώς από τη συνολική αποτίµηση των 200.000.000 ευρώ της αλυσίδας αφαιρούνται τα έξοδα συναλλαγής και διαχωρισµού, τα ενδοεταιρικά υπόλοιπα και τα µετρητά στην επιχείρηση. Το τίµηµα που καλείται να πληρώσει η ∆ΕΗ έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερα συµφέρον από την αγορά, αν αναλογιστεί κανείς το κόστος που θα απαιτείτο για να χτιστεί από το µηδέν ένα τόσο ευρύ δίκτυο λιανικής, αλλά και τα περίπου 100.000.000 ευρώ για την ανάπτυξη δικτύου logistics, υποδοµών µεταφορών και συστηµάτων πληροφορικής.

Η εξαγορά της Κωτσόβολος, η οποία πραγµατοποιεί τζίρο άνω των 733.000.000 ευρώ, θα συµβάλει -σύµφωνα µε τη ∆ΕΗ- στην επιτάχυνση του µετασχηµατισµού της εταιρείας σε έναν ολοκληρωµένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών. Μέσω του εκτεταµένου δικτύου καταστηµάτων, των αποθηκευτικών χώρων και του e shop της Κωτσόβολος, η ∆ΕΗ δεν θα αρκεστεί να εµπορεύεται µόνο ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά θα προσθέσει πληθώρα νέων προϊόντων και υπηρεσιών που έχουν άµεση συνάρτηση µε την ενέργεια.