«Αν δεν αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση, να μπει δυναμικά στην αγορά και να ελέγξει την αγορά, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα», σημείωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝ.ΚΑ.), Γιώργος Λεχουρίτης, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, με αφορμή την έρευνα του σταθμού για την ακρίβεια.

Για τις τιμές των σαρακοστιανών, σημείωσε: «Τα σαρακοστιανά είδη έχουν πάρει ένα 10% αύξηση και θα ακολουθήσει από την Καθαρή Δευτέρα άλλο ένα 10%, άρα θεωρώ ότι έχουμε αύξηση της τάξεως του 20% στα σαρακοστιανά προϊόντα».

Διαβάστε ακόμα: Πρεμιέρα για το "Καλάθι της Σαρακοστής": Σε ισχύ από σήμερα - Ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου του ΙΝ.ΚΑ., Γιώργου Λεχουρίτη, στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή την έρευνα των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ 90,1 για την ακρίβεια:

Γ. ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ: Αν δεν αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση, να μπει δυναμικά στην αγορά και να ελέγξει την αγορά, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Γ. ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ: Σήμερα έχουν πάει οι τιμές σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε πλασματικά που ήταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά ακόμα περιμένουμε να πέσουν οι τιμές στα βρεφικά γάλατα, που δεν έχουν πέσει, περιμένουμε και πρέπει να προσδιοριστεί το συνολικό ποσό πληρωμής από το χωράφι στο ράφι. Αν δεν καταφέρει η κυβέρνηση να προσδιορίσει αυτή την προϋπόθεση, συνέχεια θα μιλάμε για ακρίβεια, συνέχεια θα μιλάμε για καλάθια της Σαρακοστής και πάει λέγοντας.

Για το "καλάθι της Σαρακοστής":

Γ. ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ: Με το να βάλεις δύο προϊόντα όπως χαλβά, ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα ή δύο κατεψυγμένα είδη ψαριών δεν λύνει το πρόβλημα της ακρίβειας. Η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενο φαινόμενο, είναι καθαρά ελληνικό με βάση τα στοιχεία.

Είναι καθαρά κερδοσκοπικό το παιχνίδι.

Ερωτηθείς ποια προϊόντα έχουν περιορίσει οι καταναλωτές:

Γ. ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ: Έχουν περιορίσει το κρέας, τα κονσερβοειδή, τα τυροκομικά. Έχουν περιορίσει το λάδι το έξτρα παρθένο και παίρνουν λάδι κατώτερης ποιότητας. Επίσης έχουν περιορίσει την αγορά επώνυμων προϊόντων απορρυπαντικών, καλλυντικών.

Για τις τιμές των σαρακοστιανών:

Γ. ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ: Τα σαρακοστιανά είδη έχουν πάρει ένα 10% αύξηση και θα ακολουθήσει από την Καθαρά Δευτέρα άλλο ένα 10%,  άρα θεωρώ ότι έχουμε αύξηση της τάξεως του 20% στα σαρακοστιανά προϊόντα.

Ο Γιώργος Λεχουρίτης στον Γιάννη Αργυρό " Πρωινές ιστορίες"                         | Parapolitika