Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

*Διαβάστε εδώ: Λουκέτο στις τράπεζες για 6 ημέρες - Γιατί κατεβάζουν ρολά

Ερωτηθείς πόσες χιλιάδες επιχειρήσεις δεν έχουν προλάβει να συνδεθούν με τα POS, απάντησε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι είναι πάνω από 50 χιλιάδες επιχειρήσεις που δεν έχουν καταφέρει να συνδεθούν, το υπουργείο αναφέρει ότι είναι 20 με 30 χιλιάδες».

«Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών, έχω ζητήσει παράταση του χρόνου εναρμόνισης. Μπορούν και σήμερα να μπουν στη σελίδα της ΑΑΔΕ, πηγαίνοντας στο πεδίο που αναφέρεται "διασύνδεση POS και ταμειακών συστημάτων", να κάνουν αυτοδήλωση, μέσα από την οποία να δηλώνουν ότι θα συνδεθούν μέσω All-in-one POS ή θα αναβαθμίσουν την ταμειακή τους μηχανή μέχρι τις 30 Απριλίου, γιατί έχουμε καταγγελίες ότι οι εταιρείες παρόχων δεν κλείνουν ραντεβού υπό τον φόβο των προστίμων για τις ίδιες. Θεωρώ ότι έπρεπε να δοθεί παράταση και για τον Μάιο», πρόσθεσε.


"Πιστεύω ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Απριλίου η αναβάθμιση των ταμειακών ή η σύνδεση με τα POS"

Στην ερώτηση αν εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση με τα POS μέχρι το τέλος Απριλίου, απάντησε: «Πιστεύω ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των ταμειακών ή η σύνδεση με τα POS, μιλάμε για άλλη μια περίπτωση ότι έχουμε βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο με υπαιτιότητα της πολιτείας που θεωρεί ότι τα πράγματα είναι εύκολα στη θεωρία, αλλά όταν έρχεται αυτό να γίνει στην πράξη, βλέπουν τα προβλήματα».

Ο Γιώργος Καββαθάς στον Γιάννη Αργυρό "Πρωινές Ιστορίες"  04-04-24