Η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές γυναίκες θα ενεργοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (17.04), η οποία αφορά ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοπασχολούμενες και αγρότισσες, όπως επισήμανε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Μάλιστα, η κα. Μιχαηλίδου χαρακτήρισε «ζορισμένη» την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «είναι δύσκολο να φέρουμε μια συμμετρία στο τι ζητούν οι εργαζόμενοι και τι οι εργοδότες. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε κάποιες από τις αλλαγές του υπουργείου, όπως η νομοθετική ρύθμιση για τους συνταξιούχους που εργάζονται. Πριν ένα μήνα υπήρχαν 26.000 συνταξιούχοι που ήταν δηλωμένοι στην αγορά εργασίας. «Μόλις σταματήσαμε την παρακράτηση του 30% της σύνταξης, μέσα σε ένα μήνα έφτασαν τους 64.000», πρόσθεσε.

Τέλος, σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, πολλές γυναίκες, σε κάποια φάση της ζωής τους επιθυμούν να απασχοληθούν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. Όπως σημείωσε στο υπουργείο εξετάζεται πώς θα μπορεί ο εργοδότης να πληρώνει για μερική απασχόληση και το κράτος να χρηματοδοτεί το κομμάτι των εισφορών ή και παραπάνω.