Η έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή έφερε έχει σημαίνει συναγερμό στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών που κάνει ασκήσεις για την περίπτωση περεταίρω κλιμάκωσης.

Οι τιμές των καυσίμων είναι ήδη στα ύψη και αναμένεται η αμόλυβδη να σπάσουν το φράγμα των δύο ευρώ.

«Το μάρμαρο το πληρώσαμε. Δύο μήνες τώρα οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται χωρίς αιτιολογία. Παρακολουθούμε τη βενζίνη να είναι στα 1,97 με προοπτική να φτάσει τα δύο ευρώ. Αυτό θα το αντιμετωπίζουμε μέχρι το Πάσχα», λέει ο πρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Ενδεικτικά oι τιμές σε πρατήρια της Αττικής

Ήδη, σε πολλές απομακρυσμένες περιοχές της χώρας η τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε τα δύο ευρώ ανά λίτρο, κάτι που από σήμερα συμβαίνει και σε πολλά πρατήρια της Αττικής.

Κερατσίνι: 2,399€/lt

Πετράλωνα: 2,298€/lt

Περιστέρι: 2,140€/lt

Παγκράτι: 2,101€/lt

Μαρούσι: 2,089€/lt

Αμπελόκηποι: 2,056€/lt

Βοτανικός: 2,049€/lt

Λ. Βουλιαγμένης: 2,017€/lt

Πανελλαδικά, οι μέσες τιμές των καυσίμων έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Αμόλυβδη: 1,963€/lt (95οκτ), 2,146€/lt (100οκτ)

Πετρέλαιο κίνησης: 1,715€/lt

Υγραέριο: 0,887€/lt



«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι δε θα έχουμε περαιτέρω κλιμάκωση. Έχει αποδείξει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι σε περιπτώσεις έκτακτων καταστάσεων δεν αφήνει ποτέ τους πολίτες αβοήθητους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, και από σήμερα πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους ξεσκονίζοντας τιμολόγια σε πρατήρια υγρών καυσίμων αλλά και στην αγορά των τροφίμων, που αναμένεται να επηρεαστεί με νέες ανατιμήσεις, λόγω του κόστους μεταφοράς.

Έτσι, οι καταναλωτές αναμένεται, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα, να βρεθούν σε μια νέα δίνη ανατιμήσεων.

Η ακρίβεια, που με κάθε αφορμή ξεσπά στις τσέπες εργαζομένων και συνταξιούχων, έχει γονατίσει τα νοικοκυριά. Χαρακτηριστικό της απόγνωσης είναι ότι για πρώτη φορά την Τετάρτη, πραγματοποιείται 24ωρη πανελλαδική απεργία, με αίτημα την καταπολέμησή της.