Το 2007 ήταν χρονιά σταθμός για τον Τζον Πόλσον. Τότε έγινε... πλουσιότερος και διάσημος σε ένα πετυχημένο στοίχημα: Πόνταρε στην κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου (subprime) στις ΗΠΑ και κέρδισε για τον εαυτό του 5 δισ. δολάρια, «τη μεγαλύτερη ίσως λεία στην ιστορία της Γουόλ Στριτ» σχολίασαν οι «Νew Υork Τimes».

Το 2010, έβγαλε άλλα 5 δισ. δολάρια, με ένα ακόμα hedge fund.

Με βάση τα στοιχεία του Μαρτίου, το Forbes εκτιμά την περιουσία του στα 13,5 δισ. δολάρια, τοποθετώντας τον στο Νο 80 της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου.

Αυτή την περίοδο, μεταξύ άλλων, ασχολείται με μία γιγαντιαία επένδυση ξενοδοχειακού συγκροτήματος και κατοικιών, κοντά στο Σαν Χουάν, την πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο.

Το fund του κλείνει φέτος 20 χρόνια. Ο ίδιος, αναζητώντας ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο, βλέπει προοπτικές και στη χώρα μας. Έχει πλέον ξεχάσει ότι είχε ποντάρει ανεπιτυχώς στην ελληνική χρεοκοπία και κάνει την εμφάνισή του και στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΥΔΑΠ.

Χθες, πάντως, έστειλε σαφές μήνυμα προς την Αθήνα: καμία επένδυση μέχρι να σταθεροποιηθεί το πολιτικό κλίμα!

Από το βήμα του 16ου Annual Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη έκανε λόγο για πολιτική σταθερότητα και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο πρόσθεσε ότι "είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε περαιτέρω στην Ελλάδα. Αλλά χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα. Τα επενδυτικά μας σχέδια βρίσκονται πλέον σε αναμονή του αποτελέσματος για την εκλογή Προέδρου. Μόλις επιτευχθεί σταθερότητα, θα κλιμακώσουμε τις επενδύσεις μας».