Έως τις 15 Μαΐου 2024, στις 18:00, έχουν περιθώριο να καταθέσουν την αίτηση τους οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις».

*Διαβάστε εδώ: ''Χρυσή'' η πατάτα: Γιατί εξαφανίζεται σε πολλές περιοχές της χώρας - Ανησυχία από τους παραγωγούς

Οι αιτήσεις κατατίθενται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος (πατήστε εδώ), χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς που έχετε στο TAXISnet και εφαρμόζεται η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).

Υπενθυμίζεται πως το αρμόδιο υπουργείο είχε ανακοινώσει παράταση, αναγνωρίζοντας τον αυξημένο φόρτο εργασίας των μηχανικών, Ενεργειακών Επιθεωρητών και Ελεγκτών, που εκδίδουν τα -κατά περίπτωση- αποδεικτικά ενεργειακής απόδοσης (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης/Ενεργειακός Έλεγχος).

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είτε υποβάλλοντας Σχετική Υπεύθυνη Δήλωση περί επίτευξης του στόχου μείωσης του CO2 κατά 30%, είτε προσκομίζοντας Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)/Έκθεση Ενεργειακού Ελέγχου.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υποβληθούν τα αποδεικτικά ενεργειακής απόδοσης πριν και μετά τις παρεμβάσεις και η κατάθεσή τους δεν μπορεί να υπερβαίνει το προβλεπόμενο στον οδηγό του προγράμματος χρονικό διάστημα υλοποίησης έργου.