Έτοιμο να πραγματοποιηθεί είναι το σχέδιο του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλη Σάλλα για τη δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού επενδυτικού ταμείου στη χώρα μας, που θα έχει ως αντικείμενο τη μεσομακροπρόθεσμη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τη συγκρότηση του επενδυτικού ταμείου είχε εξαγγείλει ο κ. Σάλλας σε ομιλία του στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επιτροπή υπό τις οδηγίες του κ. Σάλλα, που αποτελείται από τους κ.κ. Ανθ. Θωμόπουλος, Ν. Καραμούζης , Λ. Παπακωνσταντίνου και άλλα στελέχη της τράπεζας, βρίσκεται στο Λονδίνο με σκοπό να κάνουν συναντήσεις με συγκεκριμένα funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο επενδυτικό ταμείο.

Το Ταμείο θα επιδιώξει αρχικά την άντληση 500 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές με συμμετοχή και της Τράπεζας Πειραιώς και όπως είχε δηλώσει ο κ. Σάλλας εκτός απροόπτου η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί κατά το α’ τρίμηνο του 2015. Υπολογίζεται να καλύψει με δανειοδότηση διάρκειας έως και 7 ετών επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια 200 περίπου μικρού και μεσαίου μεγέθους εταιρειών με τζίρο από 5 μέχρι και 75 εκατ. ευρώ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Stratfor: Με το ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα κατρακυλήσει ξανά στην κρίση

Σε 10 δόσεις η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ το 2015

"Χρυσά" πληρώνουν τα καύσιμα οι Έλληνες

Στις 19 Δεκεμβρίου, η καταβολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ