Το ελαιόλαδο, που άλλοτε αποτελούσε βασικό στοιχείο της ελληνικής διατροφής σε προσιτές τιμές, έχει πλέον αποκτήσει αξία… χρυσού. Οι τιμές του ελαιολάδου έχουν σημειώσει θεαματική αύξηση, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στα νοικοκυριά.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μίλησε στον ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων τόνισε πως «54% πάνω έχει φτάσει η τιμή του ελαιολάδου». Σύμφωνα με τον ίδιο ευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά για τον συνολικό πληθωρισμό των τροφίμων της χώρας.

Κίνητρα “αλά ισπανικά” θα ρίξουν τις τιμές του ελαιόλαδου, λένε παραγωγοί. Οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται στα 8 ευρώ σήμερα από 8,5 ευρώ την ίδια εποχή πέρυσι, αλλά τότε δεν υπήρχαν ποσότητες. Τα παραπάνω προοιωνίζονται σχετική πτώση των τιμών στο ράφι, υπό την προϋπόθεση ότι οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την παραγωγή. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι τα λάδια που διακινούνται σήμερα είναι από την περσινή σεζόν.

Στο μεταξύ, αντιμέτωποι με την άνοδο της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας, που πλήττει τις σοδειές και ανεβάζει αλματωδώς τις τιμές στο ελαιόλαδο, οι επαγγελματίες διπλασιάζουν τις προσπάθειες για να βρουν λύσεις, από κοινού με τον κόσμο της επιστήμης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2lox2ogx675)