Την σίτιση 160 οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης ανέλαβε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά μετά από προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Προέδρου κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πιο συγκεκριμένα, οι αδύναμοι οικονομικά συνδημότες μας θα παραλαμβάνουν για έναν ολόκληρο χρόνο ανά δεκαπενθήμερο, πακέτα που περιέχουν βασικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π., όπου διανεμήθηκαν τα πρώτα πακέτα σε άπορες οικογένειες του Δήμου. Εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός παραβρέθηκαν η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων κα Κατερίνα Μυλωνά αλλά και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κ. Τάσος Αυλωνίτης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Δήμος Πειραιά, η χώρα αλλά και όλοι οι Έλληνες περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει πρόβλημα στέγασης και σίτισης. Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε σήμερα την ΠΑΕ Ολυμπιακός στα γραφεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και την ευχαριστούμε για την ευγενική χειρονομία της να καλύψει τη σίτιση 160 οικογενειών. Για ένα χρόνο αδύναμοι οικονομικά συνάνθρωποί μας θα παραλαμβάνουν ανά δεκαπενθήμερο πακέτα που περιέχουν βασικά αγαθά. Πρόκειται για μια κίνηση που βοηθάει πάρα πολύ και είναι στην κατεύθυνση που και εμείς ως Δημοτική Αρχή θέλουμε να κινηθούμε. Όπως ξέρετε οι δυνατότητες του Δήμου Πειραιά είναι πολύ περιορισμένες. Θα θέλαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Παρόλα αυτά και ο Δήμος Πειραιά έχει προβεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του σε σημαντικές ενέργειες, όπως είναι η απαλλαγή τελών για τους άπορους με βάση το Νόμο που πήραμε το Νοέμβριο και θεωρώ ότι υποδέχθηκαν θερμά αυτήν μας την απόφαση. Είναι ενέργειες που γίνονται έτσι και αλλιώς από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. και από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας που δεν είναι μεγάλες να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Οφείλω να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την προσφορά της. Είχαμε προαναγγείλει πριν τις εκλογές και το βλέπετε να γίνεται πράξη, ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα ήταν στο πλευρό του Δήμου και το πράττει καθημερινά με διάφορους τρόπους. Αυτή η πρωτοβουλία είναι η σημαντικότερη έως τώρα γιατί λύνει προβλήματα σίτισης σε πολλούς συνδημότες μας και αυτό είναι σπουδαίο. Εκτιμώ ότι θα έρθουν και άλλοι να προσφέρουν εκτός της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Και άλλοι άνθρωποι που αγαπούν τον Πειραιά και έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνδράμουν για να αυξήσουμε τις παροχές αυτές προς τους αδύναμους οικονομικά συνδημότες μας».

Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου τόνισε:

«Λέγοντας απλώς ένα ευχαριστώ προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν εκφράζω αυτά που νιώθω αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ σημαντικό, στο δύσκολο έργο που έχει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση, ειδικά στις μέρες μας, δηλαδή να προσπαθεί να συμπαρασταθεί και να προσφέρει σε ανθρώπους, οικογένειες, μοναχικά άτομα, που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, να νιώθουμε ότι έχουμε συμπαραστάτη την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Πρόεδρο κ. Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, ξέρει από δύσκολους αγώνες και πάντα τα καταφέρνει. Με την ελπίδα, τη σιγουριά, τη βεβαιότητα, ότι πάντα θα είναι δίπλα μας και εμείς προσπαθούμε και πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε σε δικό μας αίτημα, η ανταπόκριση ήταν άμεση και ουσιαστική και μετά από απόφαση του ΔΣ της ΚΟ.Δ.Ε.Π. σύντομα θα απευθυνθούμε και σε άλλους φορείς, οργανώσεις, σωματεία και ελπίζουμε ότι και η δική τους ανταπόκριση θα είναι το ίδιο ανάλογη».

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κα Κατερίνα Μυλωνά, επισήμανε:

«Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της ΚΟ.Δ.Ε.Π. για ενίσχυση των οικογενειών που έχουν πρόβλημα, πήρε την πρωτοβουλία με τη συμβολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, και έτσι μπορούμε να προσφέρουμε δύο φορές το μήνα, για έναν χρόνο, σε 165 οικογένειες ή μοναχικά άτομα, είδη πρώτης ανάγκης. Αποδεικνύει κάθε στιγμή, κάθε μέρα, ότι είναι δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Από τα Χριστούγεννα, που φροντίσαμε ώστε η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα να απλωθεί στον Πειραιά, με την ανακαίνιση και ανακατασκευή των πλατειών και τη δημιουργία παιδικών χαρών, αλλά για να περάσουμε σε αυτό που καθημερινά ο άνθρωπος έχει ανάγκη, ειδικά τα παιδιά, τα είδη διατροφής, δηλαδή. Ελπίζουμε να βρούμε μιμητές, γι’ αυτό δίνουμε δημοσιότητα σε αυτή την ενέργεια και την πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ώστε και άλλοι άνθρωποι οι οποίοι ζουν και εργάζονται στον Πειραιά, να μιμηθούν την πρωτοβουλία του κ. Μαρινάκη».

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κ. Τάσος Αυλωνίτης τόνισε: «Η πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, με τη συνεισφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τις οικογένειες του Δήμου Πειραιά, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Μακάρι να το κάνουν όλες οι ομάδες και όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα αυτό. Θα βοηθήσουν πολλούς φτωχούς ανθρώπους, οι οποίοι ειδικά στην εποχή που ζούμε, με την κρίση, το έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα αγαθά αυτά, τα τρόφιμα, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε αυτές τις οικογένειες, αφού δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να τα προμηθευτούν. Όποιος μπορεί, φυσικά τον καλούμε να βοηθήσει. Αν έρθουμε εμείς στη θέση των οικογενειών αυτών, θα αντιληφθούμε ότι για εκείνες είναι κάτι παραπάνω από ένα αγαθό, παραπάνω από ένα τρόφιμο. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να τους τα προσφέρουμε».