Κινητικότητα προς το Χρηματιστήριο αναπτύσσουν αυτή την περίοδο εταιρείες του κλάδου της πληροφορικής. Με τις επιχειρήσεις τεχνολογίας να έχουν δώσει ήδη το τέμπο στην αγορά τους τελευταίους -πολλούς- μήνες, οι πληροφορίες θέλουν το ΙΤ να κυριαρχεί και στο pipeline των εταιρειών που βρίσκονται καθοδόν για το ΧΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες -πολύ καλά διασταυρωμένες πληροφορίες- επιχειρήσεις τεχνολογίας έχουν ήδη ολοκληρώσει το προπαρασκευαστικό στάδιο και βρίσκονται ένα βήμα πριν «πατήσουν το κουμπί» για την έναρξη της διαδικασίας εισόδου στο ΧΑ. Ανάμεσά τους βρίσκεται εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, που συνδέεται με μεγάλο όμιλο, και έχει εξόχως εξιδεικευμένο αντικείμενο σε niche αγορά του κλάδου της πληροφορικής.

Την ύπαρξη επιχειρήσεων πληροφορικής, που εξετάζουν σοβαρά την είσοδό τους στο ελληνικό χρηματιστήριο επιβεβαίωσε -μιλώντας στο powergame.gr- ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος, κάνοντας λόγο για ένα «εξόχως θετικό momentum».

Όπως εξήγησε, η προσέλκυση εταιρειών ΙΤ στην ελληνική αγορά αποτελεί στρατηγικό στόχο και του ίδιου του Χρηματιστηρίου και ευθυγραμμίζεται με τα πλάνα να γίνει η ελληνική κεφαλαιαγορά πιο ελκυστική για ιδιώτες επενδυτές μικρότερων ηλικιών, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται μακράν της αγοράς και για τους οποίους η τεχνολογία αποτελεί ισχυρό δέλεαρ.


Η στήριξη του πρωθυπουργού

Νερό στον μύλο της κινητικότητας προς το ΧΑ ρίχνουν δηλώσεις, όπως αυτή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, αναφερόμενος στις πιθανές πηγές χρηματοδότησης των νέων καινοτόμων εταιρειών και στην ανάγκη να σταματήσει η διαρροή τους προς τις ΗΠΑ, ανέφερε ως εναλλακτική το exit μέσω του Χρηματιστηρίου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο powergame.gr