Από τον Πειραιά έως τη Θεσσαλονίκη, ο εγχώριος χάρτης του real estate επαναδιαμορφώνεται. Τόσο οι καθιερωμένοι παίκτες της αγοράς –εισηγμένοι και μη, όπως Noval, Dimand και DKG Development– όσο και νεοεισερχόμενοι επενδυτές δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των πολλών παλιών βιομηχανικών ακινήτων της χώρας, επενδύοντας εκατομμύρια για τη μετατροπή σε πόλους έλξης.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ανάπλαση από τη Noval Property, στο πρώην βιομηχανικού ακινήτου στην οδό Πειραιώς. Όπως υποστήριξε στην πρόσφατη ενημέρωση αναλυτών ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΕΑΠ, Μιχάλης Παναγής, η ανάπλαση βρίσκεται σε αναμονή της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος.

Το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή είναι προς το 2028- 2029 με χρήσεις γραφείων, εμπορικές, φιλοξενίας, κατοικία, πολιτισμού.

Στην ίδια περιοχή σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται και άλλες επενδύσεις σε βιομηχανικά ακίνητα. Συγκεκριμένα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το Votanikos Business Park, αξιοποιώντας το πρώην ακίνητο της Softex στην περιοχή του Βοτανικού. Στο πλαίσιο της ανάπλασης, κατεδαφίστηκαν περίπου 150.000 τ.μ. παλαιών και εγκαταλελειμμένων κτιρίων, ενώ το οικόπεδο καθαρίστηκε πλήρως. Από τα παλιά κτίρια διατηρήθηκαν μόνο τρία, μεταξύ των οποίων και ο ιστορικός υδατόπυργος.

Παράλληλα, φιλοξενώντας προσιτές κατοικίες θα πάρουν ξανά ζωή οι παλιές εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ (Χρωματουργεία Πειραιώς) επί της οδού Πειραιώς, έκτασης 18 στρεµµάτων. Η ΧΡΩΠΕΙ, συστάθηκε το 1883, από τους χημικούς Σπήλιο και Λεόντιο Οικονομίδη και αποτέλεσε επί χρόνια, ένα από τα σημαντικά εργοστάσια της βιομηχανικής ζώνης του Φαλήρου, μαζί με την Ελαΐδα και την ΒΕΛΚΑ. Η ΧΡΩΠΕΙ κατείχε ρόλο ηγέτη στον τομέα της ελληνικής χρωματουργίας, ενώ η εταιρεία παρήγαγε και διένειμε και το αναλγητικό “Αλκόν”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο powergame.gr