«Βαρύ» φαίνεται πως θα μας πέφτει από εδώ και στο εξής το σουβλάκι, καθώς η τιμή του αναμένεται να ανέβει κι άλλο. Αυτό που επικαλούνται τα ψητοπωλεία για την άνοδο της τιμής στο παραδοσιακό ελληνικό έδεσμα είναι η αύξηση στις τιμές των κρεάτων. Το παραδοσιακό σουβλάκι παραμένει, πάντως, πρώτο στις προτιμήσεις των επισκεπτών από το εξωτερικό και οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας προσπαθούν να συγκρατήσουν τις αυξήσεις στην τιμή.

Διαβάστε: "Απόβαση ακυρώσεων" στον τουρισμό: Η κρίση Ισραήλ - Ιράν "χτυπά" τις κρατήσεις σε Αττική, Κρήτη και yachting


"Βαρύ" το κόστος του επιχειρηματία για το σουβλάκι

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες, πάντως, επικαλούνται τις συνεχόμενες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες.

  • Πρώτες ύλες (πίτα, κρέας, πατάτες, ντομάτα, αλοιφές)
  • Κάρβουνα
  • Λαδόκολλα φούρνου
  • Αλουμινοσακούλα
  • Σακούλα νάιλον μεταφοράς
  • Χαρτοπετσέτες
  • Προμήθειες (ντελίβερι, κάρτες)
  • Λειτουργικά έξοδα (Ρεύμα, Ενοίκια, Μισθοί εργαζομένων, κόστος τραπεζοκαθισμάτων)


Πόσο κοστίζει το σουβλάκι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

souvlaki-times-ana-perioxi