Η ακρίβεια φαίνεται να έχει χτυπήσει για τα καλά και το, κάποτε ταπεινό, σουβλάκι, αφού η τιμή του αγγίζει πλέον τα 5 ευρώ σε ορισμένες περιοχές. Το παραδοσιακό σουβλάκι παραμένει, πάντως, πρώτο στις προτιμήσεις των επισκεπτών από το εξωτερικό και οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας προσπαθούν να συγκρατήσουν τις αυξήσεις στην τιμή.

Διαβάστε: Πού θα βρεις το καλύτερο σουβλάκι: Ο Ηλίας Μαμαλάκης μας δίνει τα "φώτα" του - Οι "influencers" εγγύηση

Σουβλάκι, τιμή: Πόσο κοστίζει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Μολάοι Λακωνίας: 3 ευρώ

Σπάρτη: 3,90 ευρώ

Πύργος: 2,80-3 ευρώ

Πάτρα: 3-4,30 ευρώ

Κρανίδι Αργολίδας: 3,70 ευρώ

Λυγουριό Αργολίδας: 3,50-4,50 ευρώ

Αθήνα: 3,20-4,60 ευρώ (2,30 τα πιο φθηνά στο κέντρο)

Λειβαδιά: 3-3,40 ευρώ

Βόλος: 3,20-4,60

Λάρισα: 3,50-4,50 ευρώ

Θεσσαλονίκη: 2,90-4,70 ευρώ

Σέρρες: 3 ευρώ

Καστοριά: 2,70-3 ευρώ

Φλώρινα: 3,80-4 ευρώ

Ξάνθη: 3,70-4,60 ευρώ

Υπέρογκο το κόστος του επιχειρηματία

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες επικαλούνται τις συνεχόμενες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες.

  • Πρώτες ύλες (πίτα, κρέας, πατάτες, ντομάτα, αλοιφές)
  • Κάρβουνα
  • Λαδόκολλα φούρνου
  • Αλουμινοσακούλα
  • Σακούλα νάιλον μεταφοράς
  • Χαρτοπετσέτες
  • Προμήθειες (ντελίβερι, κάρτες)
  • Λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, ρνοίκια, μισθοί εργαζομένων, κόστος τραπεζοκαθισμάτων)