Ηχηρή απόδειξη της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία χαρακτήρισε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Κυριάκος Πιερρακάκης την
επένδυση της UniCredit στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μέσω της συνεργασίας με την Alpha Bank. Ειδικότερα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης (24/6) με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου UniCredit, Andrea Orcel, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη.Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, συζητήθηκε
η επένδυση της UniCredit στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και
η σημασία της, ευρύτερα, στην
πορεία προς την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση.
Διαβάστε: Μήνυμα Πιερρακάκη στις τράπεζες: "Η κοινωνία έχει παράπονα, το τραπεζικό σύστημα πρέπει να ξεπεράσει τις αναστολές του και να υπερβεί τον εαυτό του"
Κυριάκος Πιερρακάκης: Η επένδυση της UniCredit αποτελεί ηχηρή απόδειξη της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης καλωσόρισε τον Andrea Orcel, Διευθύνοντα Σύμβουλο της UniCredit, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της παρουσίας τους στην Ελλάδα, καθώς επισφραγίζει μια συμφωνία στρατηγικού χαρακτήρα: την αύξηση της συμμετοχής της UniCredit στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank.Όπως ανέφερε, πρόκειται για μια επένδυση που ξεπερνά την οικονομική της διάσταση, αποκτώντας και έντονο συμβολισμό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. «Είναι μια ηχηρή απόδειξη της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Στην πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια. Στην επιστροφή της Ελλάδας σε τροχιά σταθερότητας, αξιοπιστίας και ανάπτυξης. Αυτή η εμπιστοσύνη, που πριν μερικά χρόνια φάνταζε αδιανόητη, σήμερα είναι απολύτως θεμελιωμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Επιβεβαίωση της θεαματικής ανασυγκρότησης του ελληνικού τραπεζικού τομέα η επένδυση της UniCredit
Ακόμη, ο Κυριάκος Πιερακάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η επένδυση της UniCredit αποτελεί επιβεβαίωση της θεαματικής ανασυγκρότησης του ελληνικού τραπεζικού τομέα, ο οποίος δοκιμάστηκε σκληρά κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αλλά σήμερα έχει ανακτήσει τη δυναμική του. Διαθέτει πλέον επαρκή κεφαλαιακή βάση, προωθεί την ψηφιακή καινοτομία και είναι προσανατολισμένος στην ανάπτυξη.Η επένδυση της UniCredit, όμως, δεν είναι αμιγώς ελληνική υπόθεση. Είναι και ευρωπαϊκή. Γιατί αναδεικνύει την ουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: μια ενιαία, ανοικτή αγορά, όπου οι επενδύσεις δεν γνωρίζουν σύνορα και η οικονομική συνεργασία λειτουργεί προς όφελος όλων.Αυτό είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο που θέλουμε να ενισχύουμε: μια Ένωση με εμβάθυνση στην οικονομική και τραπεζική της ολοκλήρωση, που στηρίζει, ενθαρρύνει και υλοποιεί στρατηγικές συνέργειες όπως αυτή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται ισχυρότερες, τεχνολογικά προηγμένες τράπεζες, που θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν διεθνώς αλλά και να χρηματοδοτήσουν τη μετάβαση των ευρωπαϊκών οικονομιών. Με σταθερότητα, εμπιστοσύνη και κοινό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, η δική σας συμφωνία μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα του πώς πρέπει να οικοδομείται το μέλλον: πάνω σε συνεργασίες που ενισχύουν την οικονομία και υπηρετούν την κοινωνία» υπογράμμισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.