Πιερρακάκης: Στρέφεται στη δικαιοσύνη κατά "ακροδεξιών εντύπων" - Τα έσοδα θα πάνε στο ταμείο άνεργων δημοσιογράφων
Η ενημέρωση στη Βουλή
Τα δημοσιεύματα άφηναν υπόνοιες για διασπάθιση κονδυλίων και προσωπική εμπλοκή του σε διαγωνισμούς για ψηφιακά έργα που υλοποιήθηκαν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Στο γεγονός ότι υπέβαλε μήνυση κατά «ακροδεξιών» εντύπων επειδή άφησαν υπόνοιες για διασπάθιση κονδυλίων και προσωπική εμπλοκή του σε διαγωνισμούς για ψηφιακά έργα που υλοποιήθηκαν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας ενημέρωσε τη Βουλή ότι πέρα από τη μήνυση θα καταθέσει και αγωγή, συμπληρώνοντας ότι τα έσοδα θα κατευθυνθούν στο ταμείο άνεργων δημοσιογράφων. Μάλιστα απαντώντας στις επόμενες ερωτήσεις του προέδρου της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση, σχετικά με το εάν μοιράστηκαν κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης σε μόνο 10 εταιρείες, καθώς και εάν έχουν διενεργηθεί σχετικοί έλεγχοι, ο κ. Πιερρακάκης επανέλαβε πως η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορούσε 203 έργα.
Μάλιστα συμπλήρωσε πως «στα 2/3 είχαμε άνω της μιας προσφορές». Ακόμη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας υποστήριξε ότι για τα 203 έργα, 100 εταιρείες και όχι δέκα πήραν τα ποσά και έκανε λόγο για πολλαπλό πλέγμα ελέγχων. «Επί ημερών σας δημοπρατήθηκαν 13 έργα κύριε Χαρίτση και είχαμε μόνο μια προσφορά. Κάνατε κάποια ενέργεια, πήγατε στην επιτροπή Ανταγωνισμού;», ρώτησε μάλιστα τον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς.