Μήνυμα στην κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη την πολιτική και να φέρει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, ώστε να καρποφορήσουν για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία και να σώσει την οικονομία της, απηύθυνε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times.

Όπως ανέφερε η κ. Λαγκάρντ. διεμήνυσε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, κατά τη διάρκεια της εαρινής συνόδο ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσινγκτον, ότι χρειάζεται να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, προειδοποιώντας ότι η υπομονή με την ελληνική κυβέρνηση εξαντλείται και ότι ο μήνας του μέλιτος για την Αθήνα είναι κοντά στο τέλος του.

«Υπάρχει μία μεγάλη δέσμευση από τη διεθνή κοινότητα, τους ευρωπαίους εταίρους, αλλά και το ΔΝΤ και την ΕΚΤ να υποστηρίξουμε την ελληνική οικονομία. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι ότι οι πολιτικές απόψεις να δώσουν τη θέση τους σε μέτρα, εργαλεία, μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν πραγματικά να φτάσουν τους στόχους που έχουν τεθεί μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και της Ελλάδας: την αποκατάσταση της σταθερότητας, τη βελτίωση της οικονομίας και βέβαια ότι μία από αυτές τις ημέρες η Ελλάδα θα έχει και πάλι πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές μόνη της και χωρίς στήριξη», σημείωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

«Οι τεχνικές διαπραγματεύσεις στην Αθήνα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και τα κλιμάκια των θεσμών σιγά σιγά φέρνουν κάποια αποτελέσματα. Ελπίζουμε πραγματικά ότι θα συνεχίσουν να αποδίδουν τους καρπούς που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Η παρέμβαση της Κριστίν Λαγκάρντ έρχεται την ώρα που ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι η ευρωζώνη είναι καλύτερα θωρακισμένη σε σχέση με το παρελθόν, ούτως ώστε να διαχειριστεί μία ελληνική αποχώρηση από τη νομισματική ένωση, προειδοποιώντας για «αχαρτογράφητα νερά» σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί.