Νέα ρύθμιση έως 120 δόσεις για χρέη στον ΕΦΚΑ - Τι εξετάζεται
Διαβάστε στο iapogevmatini.gr
Εκκαθάριση μητρώων οφειλετών με ευνοϊκές ρυθμίσεις, αλλά και διαγωνισμός για εισπρακτικές εταιρείες λόγω των ληξιπρόθεσμων 50 δισ. ευρώ

Σχέδιο ρύθμισης οφειλών με περισσότερες δόσεις επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, δίνοντας «ανάσα» σε χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Απογευματινής, στο τραπέζι βρίσκεται η ενεργοποίηση νέων ρυθμίσεων με 48 και 72 δόσεις για τους μικρομεσαίους οφειλέτες, ενώ εξετάζεται και η επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων για όσους την έχασαν, με την προϋπόθεση καταβολής τριών δόσεων προκαταβολικά. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.
Παράλληλα, έως το τέλος του έτους θα μπουν στη «μάχη» της είσπραξης ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες θα αναλάβουν υποστηρικτικό ρόλο στον ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού που ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο. Οι σύμβουλοι αυτοί θα προτείνουν εξατομικευμένες λύσεις και στοχευμένες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, που πλέον προσεγγίζουν τα 50 δισ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα στο iapogevmatini.gr.