Δίχως σταματημό, και τον Αύγουστο, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σαρώνουν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, πραγματοποιώντας εκτεταμένους προληπτικούς ελέγχους. Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- νησιά με αυξημένη τουριστική κίνηση, όπως η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Τήνος, η Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο), η Σαντορίνη, η Ρόδος και ο Πόρος.

Διαβάστε: MyCoast: "Βροχή" οι καταγγελίες στην εφαρμογή - Ποιες περιοχές πρωταγωνιστούν στις παρατυπίες


ΑΑΔΕ: Χαμός από παραβάσεις

Οι έλεγχοι αποκάλυψαν πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ουζερί), χώρους αναψυχής, αλλά και σε υπηρεσίες όπως μανικιούρ - πεντικιούρ και μίσθωση εξοπλισμού παραλίας (ομπρέλες, καθίσματα). Κοινός παρονομαστής; Η μη έκδοση αποδείξεων. Σε όλες τις περιπτώσεις εφαρμόστηκε το μέτρο του 48ωρου κλεισίματος της επιχείρησης και της επιβολής προστίμων.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ έχει ζητήσει από τος επιχειρήσεις αυτές στοιχεία σε βάθος χρόνων, ώστε να διαπιστώσει -με βάση τη φορολογική τους συμπεριφορά και τη διασταύρωση με τα δικά της δεδομένα- αν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις. Οι εντατικοί έλεγχοι συνεχίζονται πανελλαδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της διαφάνειας στην αγορά – προς όφελος τόσο των συνεπών επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών.

aade-prostima
paravaseis-aade
aade-paravaseis